7 евтини съвета за красива и здрава коса

За да имате перфектна коса не е задължително да харчите много пари. Предлагаме ви няколко практични съвета за красива коса, без да инвестирате големи суми:

koprinena-kosa

1. Разбити яйца. За да се справите със сухата коса, е достатъчно да разбийте две яйца и да ги нанесете след къпане. Оставете да престоят 20 минути и после изплакнете добре, без да остават следи.
2. Кокосово мляко или масло. Можете да постигнете чудеса с косата си с тези продукти. Може да ги използвате за дълбоко подхранване, ежедневно хидратиране, също и като тоник за справяне с пърхота. За най- добри резултати, правете масажи с продукта и оставяйте да престоят 1 час. После плакнете, както обикновено.
3. Мед и балсам. Добра идея за блестяща и здрава коса да смесите мед с балсама си. Нанесете както обикновено, но оставете да подейства 30 минути. После изплакнете.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

med-i-kanela
4. Не използвайте гореща вода. Може би най- евтиният съвет от всички. Горещата вода прави косата без блясък, чуплива, затова винаги я плакнете със студена вода.
5. Не си мийте косата всеки ден. Пропускайте един ден между миенето, за да не лишавате косата от полезните мазнини, които я подхранват. Освен това, така цветът ви ще е по- дълготраен.
6. Бира. Може да ви се вярва, но бирата е много полезна за косата. Плакненето на косата с тази алкохолна напитка и след това изплакната, правят косата блестяща и жизнена.
7. Не използвайте сешоар. Топлината е опасна за косата, защото я изсушава и я прави по- слаба. Освен това, така пестите енергия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *