6 групи храни за косата

krasiva-kosa-7-dni

Нека разгледаме 6- те групи храни, които са най- подходящи за здравата и блестяща коса.

1. храни, които съдържат биотин. Това е коензим, който се произвежда от тялото и е задължителен за жизнените функции. Особено полезен е за кожата, косата, нервите, щитовидната жлеза и тъканите. Някои от източниците на биотин са авокадото и бадемите.

2.  Храни с фолиева киселина и желязо. Тези храни помагат на косата да расте по- бързо. Фолиевата киселина и желязото стимулират производството на червени кръвни телца и увеличават достъпа на кислород до скалпа. Сред тази група се отличава спанакът.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

spanak-dieta

3. Храни с протеини. Кератинът предпазва косата, липсата на протеини я прави слаба и причинява косопад. Яжте храни, богати на протеини, като пилешко, червено месо, леща, тофу и соя.

4. Храни с витамин С. Помага за образуването на колагена, който прави косата и кожата силни и еластични. Чушките, портокалите и доматите са сред най- богатите на витамин С храни.

5. Храни с витамин А. Помага за клетъчния растеж, а оттам и за растежа на косата. Зелето и морковите съдържат високи нива бета- каротени, които помагат на тялото да синтезира витамин А.

6.  Храни с цинк. Подобряват имунната защита и помагат на тъканите да се възстановяват. За да имаме здрава и красива коса, морските дарове са доста подходяща храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *