5 съвета за по- дълга коса

kosa-4

Жените често се оплакваме колко трудно косата ни расте, дори когато не сме я подстригвали няколко месеца.

Въпреки че косъма нараства средно със 1- 1,5 см на месец, не всички се радват на този факт, въпреки че е в нормата.

Ако и вие сте от хората, които искат дълга коса по- бързо, ви предлагаме няколко полезни съвета как да го постигнете.

1. Подстригвайте често връхчетата. Може да ви звучи противоречиво, но няма как косъма да нараства, ако връхчето е отворено. Почистването на връхчетата подобрява вида на косата и благоприятства растежа.

2. Стимулирайте скалпа. Масажирайте около 10 минути корените с етерично масло от розмарин, крем за коса или шампоан. Това подобрява кръвообращението, като увеличава притока на кръв в зоната. Съответно, растежът се ускорява.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-3

3. Подходящите храни. Богатите на протеини, витамин В (като бобови култури, риба и ядки), витамин Е (ябълка, авокадо, яйца и др.), помагат на косата да расте по- бързо. Пийте много вода и редовно зелен чай.

4. Домашни рецепти. Белтък, алое вера, авокадо, лук, зехтин, масло от грозде, от розмарин и банани. Всички тези съставки може да използвате за изработването на различни домашни маски.

5. Грижа за косата. Честата употреба на сешоар и пр. уреди изсушава косата, а в съчетание с различни процедури, на които я подлагате, се стига до силно увреждане. Съчетавайте грижата за косата си с домашни натурални рецепти, мийте правилно и решете, за да стимулирате кръвообращението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *