Илиян Методиев се закани: Ще претрепя всеки, дръзнал да посегне на куче! ИНТЕРВЮ

Илиян Методиев смята, че животните са като хората
Илиян Методиев смята, че животните са като хората

  Илиян Методиев, дясната ръка на митичния митничар Георги Георгиев – Пурата, пожела да говори пред журналисти. Противно на очакванията той сподели, че не иска темата да бъде посветена на ъндърграунд героите на отечеството ни, с които много добре се познава, а на кучетата, които всекидневно стават жертва на човешката жестокост.

Поводът за гнева му е поредното групово отравяне на домашни и улични кучета в столичния квартал „Лагера“ преди дни. 10 животинчета се преселиха в отвъдното, а отровата бе поставена до оградата на детска градина.

– Г-н Методиев, няма издевателство над животно, което да не е отекнало дълбоко в душата ви. Независимо дали става въпрос за куче, котка, коза, прасе. Този път обаче разбирам, че сте автор на една по-специална инициатива. Разкажете ни за какво става въпрос?
– Решил съм да поставя на място хората, които тровят кучета и каквито и да било други животни. Ще ми се да им забъркам аз една миша отрова и да ги накарам да я излапат пред мен, за да видя как ще се гърчат, какво ще изпитват и така, докато предадат дух. Призовавам гражданите, които знаят за „смелчаци“, ползващи различни видове отрови за смърт на животни, да ми се обадят. Да ги нахраня хубаво, грижовно, така както те го правят с животинките. Оставям дори телефонния си номер за публикация и чакам сигнали. Номерът ми е 0879 581 867. Да звънят.

Кадри на обезглавени и малтретирани кучешки трупчета бяха пуснати тези дни в няколко социални мрежи
Кадри на обезглавени и малтретирани кучешки трупчета бяха пуснати тези дни в няколко социални мрежи

Време е да покажем на коравосърдечните човеци какво значи да убиваш, без да се замисляш, че слагайки отрова в храната, тя може да бъде намерена от малко дете възрастни или клошари.

Спомнете се случая в Гоце Делчев, когато 63-годишната Люба бе намерила баничка. Отчупила за себе си малко парче, а голямото оставила на кучето. Животното почина, а тя бра душа в продължение на дни. Оказа се, че баничката е била напоена със селскостопанската отрова „Каунтер“. Инцидентът като нищо можеше да се повтори тези дни и в кв. „Лагера“. Може ли да слагаш отрова до детска градина?! Това е повече от безумие, което го има само в България.

– Вие самият не правите разлика между улично и домашно куче, защо?
– Защото са душички и двата типа. Идиотът отровител от „Лагера“ уби 4 бездомни и 6 домашни кучета. Срещу кучетата не е имало сигнал. Били са добри. Домашните кучета са предимно питбули, лабрадори и други. Това са породи, които могат да живеят в хармония дори с малки деца. Нямам обяснение за безумството на този тип, който е хвърлил отровата.

Обезглавени и малтретирани кучешки трупове– Мнозина биха ви обвинили в прекалена загриженост към животните…
– Бих казал нормална загриженост. Може ли да се криеш като плъх, посред нощите да се разхождаш с отрова в градинките и да сееш смърт?! Очевидно за един такъв изрод домашният любимец няма стойност. Той не може да разбере, че животинката е част от семейството. Отровата, която се ползва, предизвиква смърт в рамките на 20 до 30 минути. Ами зрял човек да потърси спасение, пак няма да стигне времето на лекарите да му помогнат, лапнал ли е веднъж токси-ната. Затова се амбицирах да бия всеки, посегнал на животно. Гарантирам, че ще му давам с лъжичка да яде и ще го бия, докато мърда. Виждал съм какви ли не издевателства. Да бесят кучета, да ги дерат живи. Дори се говореше за клипче, в което синът на Румен Петков дереше куче заедно със съученици.

Идиотщини, но какво да очакваме от сина на човек, който пикае в шадраванче, а после се загащва, казва „чао“ на присъстващите и се качва в колата си. Някога бях в една организация за защита на животните, която вече не съществува. Жалко, защото агресията към тях се засили. Офисът ни беше в квартал „Борово“. Това беше по време на мандата на Стефан Софиянски.

– Не можеше ли нещо да се направи със столичните кучета още тогава?
– Говорихме няколко пъти. Немската посланичка тогава имаше добра идея и дори бе готова да подсигури европейски пари за кастрацията. Тогава Софиянски се усмихна и попита: „Кой ще лапка парите, които ще дойдат.“ Така кучетата останаха некастрирани.

След него Бойко Борисов също не направи нищо, но той поне има овчарско куче и обича животните.

– Всички кучета ли са добри?
– Не, те са като хората. На 10 000 псета 20 сигурно са лоши, агресивни и непослушни. Но мисля, че хората са по-лоши. Случвало ми се е да ми правят забележка, защо давам кокали на бездомните кучета. Е, хубава работа, на кого да ги давам, на старците ли, те могат ли да ги ядат?! Виждал съм как деца мятат камъни по животинчетата и не разбирам защо го правят. Аз познавам едно обезобразено кученце, което живее до аерогарата. Едното му око го няма, защото е избито при изстрел с пушка. Половината му глава е обръсната като след операция. Гледаш го и оставаш с впечатлението, че е гладено с ютия, горено. Това е лошотия. Лошотия е издевателството на Мима, чиито четири лапи бяха отрязани. Но издевателствата са и на по-високо ниво, защото животът ни е станал безкомпромисна и жестока търговия

Хлапета се забавляват, тероризирайки куче
Хлапета се забавляват, тероризирайки куче

– Бихте ли дали примери?
– Да, последното избиване на кози и овце в някои бургаски села. Решават някъде, че има шап, че диви животни са го пренесли от Турция, и пускат информация в централните новини. Тръгват ветеринари, проверяващи. И умъртвяват животните на бедните баби и дядовци. А именно тези животни са поминъкът им. Те са им като деца и хората плачат, защото са вложили всичките си пари за изхранването им. За мен не е нормално всяко лято да изгарят хиляди декари гори и да се избиват свине, кози, кокошки.

Предполагам, че така, както се продават дърветата в съседна Гърция, така се случва и с трупното месо. Не казвам, че то се продава непременно в южната ни съседка. Сто процента има канал за износа му на безбожно високи цени. И вероятно става дума за такива суми, каквито нашите старци не са и сънували. Някой да е проследил къде отива екарисажът, къде кара труповете?! Не е, нали?!

Ако искаха да спрат животните от Турция, отдавна можеха да сложат една ограда, за да не прескача турският добитък при нашия. Но очевидно някой има далавера да лапа и го прави. За съжаление през последните 20 години случихме на много лакоми политици.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Илиян Методиев се закани: Ще претрепя всеки, дръзнал да посегне на куче! ИНТЕРВЮ"

  1. Цанка Колева   23.08.2014 at 15:33

    БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАЙ- СЕТНЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК В ТАЗИ СТРАНА! В интервюто журналистите питат не била ли голяма загрижеността – аЖЕСТОКОСТТА И САДИЗМА НА ТОЗИ НАРОД МАЛКА ЛИ Е?????????? А ЗА УБИЙЦИТЕ И МЪЧИТЕЛИТЕ НА ЖИВИ СЪЩЕСТВА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ!!!!!!!!?????????????????

    Отговор
  2. ВРЕМЕ Е! ТАКЪВ САДИЗЪМ НИКЪДЕ ПОСВЕТА НЯМА. ДЕЦА УБИВАТ. И НИКАКВА ИНСТИТУЦИЯ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА.   23.08.2014 at 22:49

    ВРЕМЕ Е! УЖАСЯВАЩ САДИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАКИВА ИДИОТИ. ДЕЦА УБИВАТ. И НИКАКВА ИНСТИТУЦИЯ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА. ВРЕМЕ Е ЩОМ НЯМА ИНСТИТУЦИИ ДА ИМА ХОРА.

    Отговор
  3. емили   25.08.2016 at 9:38

    EЕЕЕ,ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ МЪЖКАРИ БЕ,МИСЛЕХ,ЧЕ СА ОСТАНАЛИ САМО МИЖИТУРКИТЕ С ОТРОВА БЕЗ КАПКА МЪЖЕСТВЕНОСТ И ДОСТОЙНСТВО!ИЛИЯНЕ, ДЪРЖАВА ТАКА И ТАКА НЯМАМЕ,НИКОЙ НЕ ЧУВА НОРМАЛНИТЕ ХОРА,ВРЕМЕ Е ДА СЪЗДАДЕМ СВОЯ СПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА,КАКТО ПОЛИТИЦИТЕ СИ ИМАТ СВОЯ И СА ОСТАВИЛИ НАРОДА НА САМОТЕК!ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЕННОСТИТЕ ДЕТО УБИХА В ТАЗИ ДЪРЖАВА-КАТО ЧЕСТ,ДОСТОЙНСТВО,ГРИЖА И МИЛОСТ ЗА ПО-СЛАБИТЕ,СТИГА ОПРОСТАЧАВАНЕ,СТИГА СМЕ СПАЛИ И ДРЕМАЛИ ДОКАТО ЗЛОТО СИ БЕЗЧИНСТВА НЕНАКАЗАНО!КАТО НЯМА КОЙ ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПИСАНИ ЗАКОНИ,ДА СЪЗДАДЕМ ТАКАВА НАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЯ,КОЯТО ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА МАРОДЕРИТЕ И МИЖИТУРКИТЕ ХВЪРЛЯЩИ ОТРОВИ И СТРЕЛЯЩИ С ПУШКИ ОТ БАЛКОНИТЕ СИ И Т.Н.!НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ ОСВЕН СВЕСТНИ,ЗАПАЗИЛИ ДУШАТА И МЪЖКАТА СИ ЧЕСТ И СИЛА МЪЖЕ…..МАЛКО ОСТАНАЛИ В БЪЛГАРИЯ!

    Отговор
  4. цанка колева   25.08.2016 at 23:50

    Браво,един истински мъж и достоен българин,защо всички не са като него,ПОКЛОН!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *