Нана Гладуиш: Анджелина Джоли преиграва, ако ще да си отреже и главата! ИНТЕРВЮ

Нана Гладуиш

  Зрителите познават Нана Гладуиш от години като лице на „Сблъсък“, а след това и на „Съдебен спор“ по Нова телевизия. Година и половина вече тя се бори с рака на гърдата, като лечението й и до днес продължава в Израел. Пред журналисти Нана разкрива желанието си да създаде клуб за жени, пострадали от коварната болест. Говори и за широко коментираната двойна мастектомия на Анджелина Джоли, както и за отношенията си с Иван и Андрей след преместването им в ТВ7.

– Нана, стартирате нова инициатива – фондация и клуб за жени, пострадали от рак на гърдата. Какви са целите й?
– Фондацията се казва „Нана Гладуиш – една от осем“. Това е световната статистика за вероятност да се диагностицираш с рак на гърдата по време на целия ти живот. Опитвам се да направя тип средище, тип къща, където жените и техните близки с тази диагноза ще могат да получават информация, помощ, подкрепа, съдействие, разбиране от страна на специалисти. Надявам се след време да генерирам и средства, за да плащам на персонала и да провеждаме инициативи за закупуване на протези, перуки и всякакви необходими неща. Има жени, които наистина не могат да си позволят тези елементарни неща или пък са изоставяни от мъжете. Има много вариации по какъв начин преминаваш през това заболяване. Някои истории са много жестоки и хората имат нужда от съдействие. Говорила съм с Нова телевизия да ме подкрепят в моята инициатива. Вече не ползвам перука и мога да я даря на този клуб безвъзмездно.

Анджелина Джоли

Ще се свържа с психолози които ще консултират безплатно. Има безкрайно много неща – да ходя по болници, да разговаряме с жените, да викам гримьори, които да им показват как да се гримират, когато нямат вежди, мигли, коса след химиотерапията, ще викам лектори на всякакви теми.

– Не е ли редно лекарите да се занимават с всичко това?
– Понякога лекарите у нас са доста груби, твърде ангажирани са, защото се занимават с невероятна бумащина. Уморени са и не могат да обърнат внимание на пациента както трябва.

Системата в Израел е така направена, че всеки има определен брой пациенти и може да се грижи за тях персонално. Преди дни говорих с една жена, която ми каза, че на своя глава е спряла хормоналната терапия. Питам я защо, а тя няма отговор. Не е имала консултация с лекар, разбира се, защото той е много зает. Помислете какво става в селата, в малките градове, където жените пътуват километри, за да се срещнат с лекарите.

– Търсите ли подкрепа от държавата?
– Да. Търся подкрепа от общината в лицето на г-жа Фандъкова и на г-жа Атанасова, която е зам.-кмет по социалните въпроси. Те в момента се опитват да намерят сграда, където да се настаним. Изпратила съм и писмо до районните кметове и се надявам на тяхното съдействие, ако разполагат с помещение, което не наваема, както в Кипър, откъдето почерпих опит. Там хората са респектирани от тази организация.

Нана като водеща на "Съдебен спор"

– Доста често засегнатите от тази болест жени са изправени пред големия кошмар с промяната във външния вид.
– Много е страшно, защото, каквото и да си говорим, жената е суетна, в най-добрия смисъл на думата. При нея косата и гърдите са онези белези, които я отличават от мъжа. Когато загубиш тези полови белези, когаго нямаш мигли, вежди, когато загубиш цялата си гърда, е страшно. Тогава си казваш „майната му, ще живея и без гърда“, но въпреки това вечер си лягаш до мъжа. много са ми се оплаквали от спад на сексуалния живот, от вследеняване на отношенията. Затова е нужна последователна помощ не само за жените, но и за двойките, за децата. В момента превеждам материали, чета, за да знам как да отговарям на въпросите на детето ми. Защото то виждаше, че съм без коса, че ми е лошо. Казва ми: „Мамо, ела да играем, да се гоним“, а аз съм като призрак в този момент, защото тъкмо съм се върнала от поредната терапия. Опитваш се да балансираш между това да обичаш детето си и да оцелееш.

– Анджелина Джоли каза, че е премахнала гърдите си заради децата.
– Когато чух за нейната двойна мастектомия, веднага се зачудих как е успяла да направи това, без никой да разбере. Учудуна съм съм, че това нещо тя не го е направила, тъй като при такъв вид интервенция се изрязва абсолютно всичко до ребро. Виждала съм жени, които при мастектомия имат само един белег. Анджелина Джо ли при всичките пари, които има може да си позволи всякакви варианти на операции, които да й позволят да не загуби нито част от своята женственост. Винаги съм я намирала за изключителна жена, но побеснях, когато прочетох изказванията й като човек, преминал през тази болест. Два дни не си намерих място, обяснявах на всички, че тя е луда. Това не ти гарантира, че няма да развиеш рак под друга форма. Моят например беше тръгнал и в лимфните възли.

Прочетох, че според изследванията на Анджелина Джоли, тя има вероятност от 85% да развие рак на гърдата. По тази логика тя можеше да си отреже и главата, ако има шанс да развие рак на мозъка. Защо не си отреже панкреаса, защо не си отреже двата бели дроба например?

– Защо медиите я аплодират?
– Защото е Анджелина Джоли. Това нейното не е смелост. Смелост е да изчакаш, ако наистина ти се случи нещо подобно, да се изправиш лице в лице срещу проблема. Делят се хиляди клетки и човек може във всеки един момент да развие рак, но защо ще тръгне да реже и двете си гърди? Какво послание излъчва тя? Това може да се превърне в тенденция.

Миналата седмица бях в Израел на лечение и лекарите ми казаха, че това е лудост, която може да се случи само в частна клиника. В сериозно лечебно заведение това не може да стане. Пак повтарям, че ако видя Анджелина Джоли, ще й кажа да си отреже главата. И го казвам от позицията на човек, преминал през този ад. Когато бях диагностицирана, една лекарка се опита да ми внуши същото – да си отрежа и двете гърди, защото съм млада и ще се излекувам без проблем. Тя тогава така се опита да ме убеди, че аз изведнъж й повярвах – ще махна всичко до кокал и това е.

Лекарите в Израел категорично ми забраниха подобна процедура, разбира се.

Със съпруга си Джон, който е неотлъчно до нея

Между другото, има тенденция жените да се обръщат срещу тези изследвания, които ти казват колко процента има шанс да заболееш, защото по този начин живееш в непрестанен страх.

– Какви са процедурите, на които ходите в момента в Израел?
– Ходих на поредни изследвания, като по-задълбочените като ядрено-магнитен резонанс оставихме за септември. В момента съм на терапия, която е кардиотоксична и е нужно да се следят сърдечните показатели.

– Смятат ли лекарите, че сте в ремисия в момента?
– Така ме водят, да. Последният ядрено-магнитен резонанс беше чист. Друг е въпросът, че аз продължавам терапията си. Доколкото знам, трябва да минат пет години след края на лечението, за да си 100% в ремисия. Но ето че певицата Анастейша получи рецидив и след десет години. Моя приятелка пък след една година направи рецидив.

– Скъпо ли е вашето лечение?
– Да, ние с мъжа ми го финансирахме изцяло. Не е вярно, че Иван и Андрей са ми давали пари. В Израел не е най-скъпото лечение. Във Франция например е далеч по-скъпо. Всяко лечение е индивидуално като цена. Аз съм провеждала два курса по четири химиотерапии, които бяха различни като цена заради различните лекарства. За лъчетерапията съм облъчвана от четири места. Но за мен парите нямаха значение, защото моят баща почина от рак на белите дробове. Хванахме го много късно и за един месец си отиде. Тогава се молих на лекарите, но беше твърде късно за химиотерапия.

Със сина си Джейсън

За мен беше изключително важно, ако мога да се излекувам, да вложа почти всичко – не да излезем на улицата или да лишавам детето си, но в рамките на възможното.

– Умират ли шансовете за една жена да има дете след подобна терапия?
– При мен специално – да. Много исках второ дете, но няма да имам тази възможност. В момента нямам цикъл, яйчниците ми дегенерират заради терапиите.

– Колко време ви трябваше да решите, преди да оповестите публично, че сте болна?
– Спомням си, че на 23 февруари ме оперираха. На 11 март дадох интервю на Иван и Андрей. Нямах колебания дали да го съобщя. Двамата ме питаха дали ще мога да продължа да работя. Дадох си реална сметка, че като телевизионно лице, ще трябва да дам обяснения заради промените във външния вид. Затова предпочетох да съм откровена. Няма смисъл да крия, не съм убила човек. В началото нямах идея да дам пример, защото това ми се струва високомерно, а и не съм някаква кой знае колко известна. Исках да ми падне товара от това да шикалкавя.

– Въпреки вашата откровеност много небивалици се изписаха.
– Имаше няколко неща, които бяха много гадни. Едното беше, че съм си написала завещанието и в него оставям детето на сестра ми. Това предизвика някакви конфликти в семейството ми. Имахме и друг конфликт по повод статия със заглавие „Няма надежда за Нана“, в която пишеше, че тялото ми е цялото в метастази, че прекратявам терапиите си.

Никога не съм им давала интервю, а те изведнъж са ме цитирали. Консултирах се с адвокати тогава, но реших да не продължавам. Много се ядосах, защото правя успешно лечение, а те обръщат истината. След този материал веднага ме заляха с обаждания. Тогава се зачудих дали някой не крие от мен реалното ми състояние, както аз криех от баща ми. Една вечер по това време ревях като магаре, слязохме с мъжа ми в колата, обяснявах му какво да направи, ако умра. Накарах го да ми се закълне, че каквото и да става, винаги ще бъде честен с мен.

– Бъдете сега честна и кажете защо останахте в „Нова“, след като цялата „Станция Нова“ се прехвърли в ТВ7?
– След осем години и всичко, което преживях, исках да бъда човекът, който взема решенията в собствения си живот, факт е, че те се преместиха в ТВ7 по начин, който не одобрявам – само на базата на техния интерес. След това ни казаха, че се местим. Аз не исках да се местя. Харесвам „Нова“, предаването е на телевизията, искам да работя с Жоро Игнатов.

– Контактувате ли с Иван и Андрей?
– Не сме разговаряли. Винаги съм ги обичала като приятели и колеги. Много добре сме работили, давали са ми свобода. Не мисля за тях с лошо, даже ги гледам. Но и се радвам, че „Съдебен спор“ продължава да върви добре.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Нана Гладуиш: Анджелина Джоли преиграва, ако ще да си отреже и главата! ИНТЕРВЮ"

  1. Лекар   28.05.2013 at 19:50

    Както винаги сте експерт по всичко, скоро ще започнете и да лекувате хората от рак, защото сте изчела интернет. Поне не обяснявайте на хората ситуацията на Джоли, като не ви е ясна и не дезинформирайте. Чак се притеснявам за хората, които ще идват във фондацията ви…

    Отговор
  2. is asmr   02.09.2021 at 16:18

    Hi! I’ve been reading your web site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out
    from Lubbock Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent job!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *