Защо трябва да ядем по една круша всеки ден

Крушата без съмнение е един от най- здравословните и полезни плодове. Има различни видове круши – зелени, жълти, червени… Крушите са идеален източник на вода, фибри, витамини и минерали.

krushi

СВОЙСТВАТА НА КРУШИТЕ

– Съдържат витамин А, В, С и Е, фолиева киселина, фибра, калий, минерали като йод, желязо и калций. Идеален източник на витамини за началото на деня.
Антибактериално действие. Заради съдържанието на танин и кофеинова киселина предпазват от инфекции и болести.
Действа срещу свободните радикали. Крушите са много богати на антиоксиданти, така че ни гарантират по- дълга младост. Съдържа много витамин С, както и витамин К.
Пази сърцето. Фибрата в крушата помага за намаляване на лошия холестерол. Регулира кръвообращението и намалява с 50% вероятността от инсулт.
Предпазва от рак. Високото съдържание на антиоксиданти, на витамин С и на фибри, както и фолиевата киселина, предпазват клетките. Крушите помагат за изхвърлянето на раковите клетки от дебелото черво. Много е подходящ за krushi-zdraveжените в менопауза, тъй като намалява риска от рак на гърдата.
Действа срещу запек. Стимулира перисталтиката и предпазва чревната флора.
Регулира тежкото храносмилане. Ако се подувате, имате газове, не се колебайте да изпиете чаша сок от круши.

РЕЦЕПТА ЗА СОК ОТ КРУШИ

Съставки: 2 круши, половин чаша вода, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне: Измийте и обелете крушите. Нарежете ги на няколко парчета и ги сложете в сокоизтисвачката. Когато е готов, сипете водата, за да не е толкова гъст сока. Добавете останалите съставки и разбъркайте.

Най- добре е, разбира се, да ядете целия плод, заедно с кората.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *