Отслабване с японската диета

Навярно сте чували за японската диета за отслабване. Много изследвания потвърждават полезния ефект от азиатския режим. Прясна храна, малки порции храна, зеленчукови напитки, ориз, риба

yaponska-dieta

ТАЙНИТЕ НА ЯПОНСКАТА ДИЕТА

1 . Дълголетно население и без затлъстяване. Начинът на хранене е само един от компонентите, за да живеят японците по- дълго. Също така са важни и навиците им. Въпреки че са нация, която е много ориентирана към работата, имат стратегии за почивка, така че да се наслаждават на природата, да правят упражнения, и пр.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ МЪЧИТЕЛНИ ДИЕТИ! ВИЖ ТУК:

2 . Каква е японската диета?

– Японците ядат винаги пресни плодове и в малки количества. Важно е качеството, а не количеството. Никакви полуфабрикати, бяло брашно, мазна храна… Само пресни и природни продукти.
– Хранят се бавно. Наслаждават се на всяка хапка, съзерцават храната.
– Японците се консумират млечни продукти. Не ядат също така много хляб и месо. Наблягат на ориза, зеленчуците и рибата. Плодовете са винаги свежи и в малки порции.
– За японците най- важното хранене за деня е закуската. Започват деня с различни ястия като супи, ориз, яйца и зелен чай.

yaponski-oriz

ЯПОНСКА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

– Ориз – това е основната храна. Но изберете пълнозърнест.
– Фиде
– Плодове – най- вече ябълки, мандарини, райска ябълка
– Риба – най- често скумрия или сьомга
– Соя, мисо, тофу – богати са на калций и протеини, те са алтернатива на млечните продукти, които са богати и на антиоксиданти, намаляват лошия холестерол, предпазват от диабет.
– Зелен чай – задължителен е.
– Зеленчуци – патладжани, соеви кълнове, червен боб, гъби, зеле, джинджифил, тиква, картофи, бамбукови кълнове, репички и морски водорасли.

ПРИМЕРНО АЗИАТСКО МЕНЮ

Закуска: Мандарина. Бульон от супа мисо – супата е идеална за сутринта. Прави се от риба, тофу, водорасли, мисо, лук. Чаша зелен чай.

Обяд: топка суши със соев сос. 250 грама фиде с гъби. 1 ябълка. Зелен чай.

Вечеря: сашими. Купичка пълнозърнест ориз. 1 портокал. Зелен чай.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *