Нискокалорични храни за диетична закуска

Искате закуската ви хем да е вкусна, хем да засища, но и да ви пречи на отслабването. Нека разгледаме кои нискокалорични храни могат да ви доставят достатъчно енергия и вещества за началото на деня.

dietichna-zakuska

ЯЙЦА
Най- подходящата храна за закуска, защото ни държат сити за дълго време, и така ядем по- малко сутринта. Богати са на протеини (6 грама на яйце) и на полезни мазнини. Лесно се приготвят.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

КИНОА
Този вид зърна са пълни с протеини и са много подходящи за началото на деня. Също така, съдържат фибри и така сте сити за повече време. Може да ги ядете заедно с ядки, плодове или да ги използвате, за да приготвите хлебчета и др. печени закуски.

СЕМЕНА ОТ ЧИЯ
Богати са на омега- 3 мазнини, затова са супер здравословни. Хората, които приемат чия сутрин, поддържат нивата на кръвната си захар през целия ден. Така се по- малко гладни и нямат голям апетит.

РЪЖЕН ХЛЯБ
Заместете пшеничния хляб с ръжен. Съдържа повече фибри, така ще се сити достатъчно дълго време.

БОРОВИНКИ
Те са най- богатата храна на антиоксиданти. Не позволяват окисляването на клетките и така предпазват от различниborovinki-zakuska болести. Боровинките също са много богати на фибри. Много е полезно да ги ядете сутрин.

ГРЕЙПФРУТ
На закуска може да ядете свежи плодове, като грейпфрут, например. Този цитрус е много богат на витамин С. Ускорява метаболизма и помага за по- бързото топене на мазнините. Поддържа стабилни нивата на глюкоза и инсулин.

КИСЕЛО МЛЯКО
Богато е на протеини, на пробиотици, които са полезни за храносмилането. Може да го комбинирате с много храни – мед, боровинки, ягоди, и пр. плодове, ядки, семена и др. Яжте го без захар.

СПАНАК
Малко нетрадиционна храна за закуска. Спанакът обаче е богат на фибри, мастноразтворими витамини, минерали. Може да го добавите към бърканите яйца, към „зелен“ шейк или да го ядете като салата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *