Как да се храним в менопаузата

По време на менопаузата не трябва да сваляте гарда. Има много полезни съвети как да се поддържаме във форма и да се борим с ранното остаряване.

menopauza-dieta

По време на менопаузата обикновено напълняването е сред най- сериозните проблеми. Това е и първото притеснение на жените в тази възраст. Затова е добре да наблегнете на храни, които ни помагат да се запазим по- дълго време млади и да запазим баланса.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Следете теглото

Когато остаряваме, мускулите се превръщат в мазнини. Започваме да губим мускулна маса още след 30, по 0, 4 кг на година. Процесът се ускорява по време на менопаузата.

Мускулната маса изразходва най- много енергия. Без този разход, трупаме килограми. Затова трябва да тренираме и да внимаваме с храненето.

Следете фигурата си

Когато дейността на яйчниците спира, мазнините в тялото се разпределят по определен начин. Започват да се трупат по корема, където създават риск от сърдечно заболяване.

Поддържане на енергията

Храните с нисък гликемичен индекс, като пълнозърнести ориз, хляб, киноа, ни поддържат през целия ден с балансирани нива на енергията.

Наблегнете на плодовете и зеленчуците, богати на антиоксиданти (богати на витамин А, С и Е, селен и цинк), които забавят стареенето на клетките: орехи, бадеми, нектарини, броколи, авокадо…

menopauza

Яжте риба два пъти седмично

Богатите на омега- 3 мазнини, като сьомга, сардини, скумрия и пр, са необходими, за да сме в добро здраве.

Ограничете месото

При висока температура протеините действат химически като захарите, като освобождават вещество, което ускорява стареенето. Затова ограничете консумацията на мазно месо и го гответе по- леко, например на пара.

Ограничете солта

За да намалите риска от високо кръвно, не приемайте повече от 5 грама сол на ден, което е равно на една кафена лъжичка.

Капризите

Черният шоколад съдържа полифеноли, натурални антиоксиданти, които помагат срещу стареенето на клетките. Виното, особено червеното, съдържа полифеноли. За жената препоръчителната доза е до 2 чаши на ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *