Храна за стегната кожа

celulit-kravoobrashtenie

Освен че ни поддържа здрави, храната, която приемаме ежедневно, е важна и за красотата ни.

Витамин С е с основно значение за производството и образуването на колаген – веществото, от което зависи дали кожата ни ще е стегната или отпусната. За разлика от това, което става с другите антиоксиданти, тялото не го произвежда само. Приема се чрез храната.

Когато ядете храна, богата на витамин С, е важно да я изяждате бързо, за да не го загубите. Витамин С изчезва при контакт с въздуха.

Сред най- богатите на витамин С храни от растителния свят са: киви, портокал, лимон, малина, ягода, червени чушки, спанак, брюкселско зеле, броколи.

Семената и ядките или съдържат оскъдни количества, или изобщо не съдържат. Същото важи и за бобовите култури. Зърнените не съдържат изобщо витамин С, независимо дали са рафинирани или пълнозърнести.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

vitamin-c

Сред храните от животински произход, които съдържат най- много витамин С, са: телешки черен дроб, агнешки черен дроб.

Месо, като телешко, свинско, пуешко, не съдържа витамин С. Сирената също не го съдържат. Яйцата също не съдържат витамина. Сред морската храна, няма представители, които да са богати на витамин С. В пилешкото месо съдържанието също е оскъдно.

Освен като храна, някои от храните, богати на витамин С, могат да се използват и за приготвяне на разкрасителни рецепти. Предлагаме ви рецепта за свиване на пори и премахване на петна от слънце по кожата:

Пригответе смес от шепа ягоди, лимонов сок и 120 грама соево кисело мляко. Сложете да се охлажда в хладилника за 30 минути и нанесете обилно върху лицето и шията. Оставете да престои половин час и изплакнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *