На коя политическа партия се мазнят родните звезди?! ВИЖ ТУК!

Лили Иванова чурулика за всички политически партии у нас

  Те са толкова стари муцуни, че дори хлапетата, които израснаха с историите им, вече са големи и имат свои деца. Поколения наред едни и същи личности се кълчотят от синия екран и убеждават народа, че винаги пеят и свирят в името на справедливата българска кауза. Снимат се в помпозни плакати, с лъскави обещания за време, което винаги е „наше“.

След петилетка обаче се пребоядисват – от червени стават сини, после жълти, че дори и зелени. Може би щяха да продължават до пембено или бозаво, ако имаха такава възможност. Или по-точно казано, ако имаше бо-зави и пембени партии, които да начешат болезнената им алчност с поредната порция тлъст хонорар.

Старите естрадни мутри отдавна са омръзнали на народа, независимо от маймунджилъците, които показват. Въпреки всичко те продължават да сменят политическите си господари като носни кърпи и да внушават, че са незаменими и изключително талантливи.

 

Тони Димитрова щедро раздава таланта си за Бойко Борисов и ГЕРБ

Лили Иванова продължава да извисява глас точно както през 1969 г., когато записва „Без радио не мога“. Тя едва ли се интересува, че земното кълбо не спира да се върти, а тенденциите в световната музика не тъпчат на едно място. Лиленцето подскача на сцената по един и същи начин – прегърбва се леко и прикляка точно като скиор, на когото е нужна лека засилка, за да скочи на пистата.

Това обаче не е единственият проблем на звездата. В хрониките на българската естрада спокойно може да остане със сладкогласните си чуруликания в полза на всички партии с изключение на ГЕРБ. Причината, разбира се, е финансова.

Амбициозната дама набързо преценява, че дарбата й може да радва симпатизантите на онази партия, която задели от бюджета си най-мазен хонорар за таланта й. С лека ръка отхвърля предложението на Бойко Борисов да весели герберите, защото партията столетница я изкушава с повече пачки. Само за 4 концерта в големите градове на страната през 2011 г. тя прибира 150 000 лева. Ако се вярва на слуховете, сумите били вземани на ръка, защото бумагите не се нравели на естрададжийката.

Освен това Иванова се чувства обидена на ГЕРБ заради огласяването на списъка с разследванията за неплатени данъци на нашенски звезди – богаташи, в който и тя попада. Подобни твърдения накърнявали достойнството й. Цялата си жизнена енергия тя отдала на сцената и за прослава на България в същото време някои я поставяли в графа „некоректни данъкоплатци“.

Мариана Маринова е сред малкото певици останали верни на БСП и любимия президент Георги Първанов

Запознати с нравите на Лиленце – Пиленце припомнят, че тя отдавна има навика да получава амнезия за нещата, които не работят в нейна полза. Певицата забравила, че през 2009 г. все пак е имала дребни участия по време на герберски мероприятия, от които събрала към 130 000 лева. Сума, доста крупна и тогава, и сега, като се има предвид, че пенсии и заплати в държавата ни са замразени от няколко години. И още – че нейните наборки са принудени да оцеляват със 120 лева социална пенсия.

Поведението й накара мнозина да заговорят, че дамата от Кубрат е истинска царица, когато трябва да се правят панаири досущ като в песента й. Други шеговито подхвърлят, че след като е изръчкала бившата партия на Тодор Живков – БКП, минала през БЗНС, после през СДС, гастролирала в НДСВ и ГЕРБ, е намерила покой в БСП не само заради финикийските знаци, но и заради възрастовата прилика с електората. Трети коментират, че изпълнителката на „Камино“ публично си развява бельото и събува обувките на сцената, за да впечатли ВИП пенсионерите от първите редове. Не случайно последният й концерт в зала „Арена Армеец“ се спонсорираше от фирми, приближени на червените другари, на които Лили многократно се е обяснявала в симпатии. Ако това въобще означава нещо за нея. Със същия устрем и хъс пееше на първите митинги на СДС в столицата след 1989 г. Тогава накипрената мадама заставаше редом до Богдана Карадочева и Васил Найденов, свиваше пръсти в знак „Виктори“ и прегръщаше с две ръце синята идея, нищо че година по рано обикаляше трапезите на ЦК на БКП.

Веселин Маринов

„Ами самата Лили Иванова от какъв зор се омъжи за Янчо Таков? Лили получи всичко като материални облаги в живота си по време на брака си с Янчо. Но после запя на митингите на СДС за свободата. А преди това спеше със сина на един от тези, които тъпчеха свободата“, гневи се и до ден днешен „гласът“ на Жан Виденов – Красимир Райдовски.

След „сините“ обяснения в любов Иванова пристана на Симеон и НДСВ. През 2001 г. примата агитира за царя и компания срещу 50 000 евро. През 2005 г. тя отново извива глас в полза на жълтите народни представители и техните симпатизанти от цялата страна. За три големи концерта в касичката й постъпват 60 000 евро – мизата й се е увеличила с 10 000 евро, вероятно колкото инфлацията. По-малките мероприятия отново не ги броим и вероятно отново се скатават от бирниците.

Колегата й Веско Маринов също влиза в ролята на скакалец. След като разтопи до краен предел червените бабички с баладичните си песни за вино и любов, левентът реши да се отдаде на герберите, а кариерата му тръгна стремглаво нагоре. И макар че продължаваше да се поти на широката сцена, изпълнителят на шлагери записа няколко последователни химна за полицията, военновъздушните сили и дори за вафлата.

Завистниците веднага побързаха да коментират, че идеята за BBC Веско гепил от Лили Иванова, която няколко лета по-рано навръх 19 ноември 2007 г. взривила публиката в театър „Българска армия“ с „Войнишки химн“, посветен на сухопътните войски. Песента била написана специално за мъжете под пагон по поръчка на техния командващ генерал-лейтенант Иван Добрев. До скандал между пеещите „побратими“ обаче не се стигна.

Маринов проявявал самоинициатива. Имал идея за всичко – като се почне от текста на песента, мине се през композицията и се свърши с финалния акорд.

Изпълнителят на „Горчиво вино“ неведнъж е споделял, че би пял и за лютеницата, стига да се намери щедър спонсор, който да осребри масрафа по записването. Никой не се съмнява в думите му. БСП дълго време стоя зад гърба му. Дори в периода, в който пусна на пазара шоколадови бонбони „Обич за обич“ – 2003 г. Сладкото изкушение имаше следното романтично послание: „Веселин Маринов винаги е изпълнявал песните си с желанието да създаде приятни мигове на хората да ги събере и да ги подкани да се обичат. Какво по-добре би могло да предаде тези негови послания от една истинска песен или една стилна бонбониера, споделена с близките. Той я поднася на всички с много топлина и ще бъде безкрайно щастлив, ако хората почувст ват сладостта на любовта в тези бонбони и да ги приемат като едно сладко допълнение към песните на романтичната му душа“. Така романтика и преданост вървяха ръка за ръка, докато Маринов не пристана на ГЕРБ.

„Олекна ми, че Веселин Маринов мина към ГЕРБ.

Той не е мой вкус. Буба лази, буба лази, МВР ни пази“, перифразира текста на песента за МВР бившият премиер Сергей Станишев, който по-рано беше я определил като ранен соцреализъм.

Силвия Кацарова е в отбора на певците, изневерили на хранилката си – БСП. Елзетката бая време обикаляше страната и радваше червените симпатизанти с хитовете си като „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“, „Всичко е любов“ и други. После на драго сърце реши да актуализира политическите си възгледи и се преориентира към публични изяви с хората на Бойко Борисов.

През 2005 г. Иван Костов бе принуден да преглътне предателството на любимата си певица – Тони Димитрова, която публично отказа да го подкрепи. Бургаската легенда прие оферта на местния червен предизборен щаб, оглавяван от областния управител Любомир Пантелеев. Тя изнесе десетки концерти в подкрепа на БСП във всяко населено място на региона.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *