Как да спим по- добре по време на бременност

Нощите ви са се променили и се събуждате по- уморена, отколкото сте си легнали. Но ние ще ви помогнем да спите по- добре по време на бременност.

bremenna-sun

Дори да ви изглежда, че не е възможно, заради порасналия корем, има съвети и трикове, които ще облекчат нощите ви.

Използвайте възглавници. Може да си мислите, че е пресилено и няма да ви стане по- удобно, но опитайте: легнете на левия си хълбок, за да спите, и сложете възглавница между коленете. Също една на гърба, една в зоната на врата и с друга облегнете главата.

Без интернет и книга преди лягане. Поне един час преди лягане спрете изключете компютъра, спрете да четете книгата си за бременни и пр. Важно е да сте информирани, но не го правете преди сън. Така ще се развълнувате или пък може силно да се притесните под влияние на прочетеното.

Гореща вана. Вземете вана или си направете бърз душ, идеално ще си облекчите нервите, ще се почувствате отпуснати и със сигурност ще сте готови за сън.

bremenna-spi

Заспивайте на музика. Има различни варианти, които да изберете: птичи песни, падане на дъжд, плискане на морски вълни, също класическа музика. При много бременни жени е полезно.

Етерични масла. Лавандула, портокал, лайка или маточина са идеални за отпускане. Само внимавайте да са с добро качество. Сложете няколко капки на възглавницата си и малко на обратното на китките.

Пийте по- малко вода. Пийте повече вода през деня, намалете я преди лягане, тъй като бременни често стават през нощта до тоалетна.

Медитирайте и правете йога. Отпускащите дисциплини са подходящи в края на деня, за да се успокоите и да се подготвите за сън.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *