Дъщерята на Уди Алън, Дилън: Татко ми душеше гащите и се възбуждаше. А бях само на 7!

Геният Уди Алън за пореден път бе атакуван от бившата си жена и семейството й с обвинения за педофилия. Скандалът е с почти 20-годишна давност, но тези дни отново бе разпален с пълна сила и за пръв път уязвява сериозно режисьора, след като е раздухан от всички медии по света.

Дилън Фароу
Дилън Фароу

Още в началото на 90-те името на режисьора е спрягано за сек*уални посегателства. По това време Уди е женен за актрисата Миа Фароу. Двамата отглеждат заедно рожбите от предишния й брак и осиновените й деца. Едно от тях след време става съпруга на режисьора – Сун Йи Превин. Кинаджията и азиатката завъртат любов под носа на Миа която и до днес не може да прости това унижение. Може би затова Фароу твърди така упорито, че бившият й мъж е посягал сек*уално и на друго нейно отроче.

Когато през 1992 г. дъщеря й Дилън й споделя, че е била насилвана от режисьора, актрисата веднага завежда дело срещу него в съда. Алън обаче е оправдан, защото на малката не е позволено да свидетелства. Темида решава, че показанията ще травмират момичето, а няма неоспорими доказателства за тормоз от страна на носителя на 4 „Оскара“.

Уди Алън
Уди Алън

Днес, 20 години по-късно, призраците от миналото отново изскочиха пред Уди. 28-годишната Дилън Фароу поднови обвиненията срещу него с отворено писмо, публикувано миналия уикенд в „Ню Йорк Таймс“. Това е първото публично изявление на госпожицата по скандалния случай.

„Когато бях 7-годишна, Уди Алън ми хвана ръката и ме отведе в малък килер намиращ се на втория етаж на къщата ни. Тогава ми каза да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна. Правейки това, ми шепнеше, че аз съм мило момиченце, че това било нашата тайна. Обеща ми, че ще отидем до Париж и ще ме направи филмова звезда“, пише доведената дъщеря на Алън.

Дъщерята на Миа Фароу твърди, че когато казала на майка си за онова, което й прави Уди, той се опитал да я изкара лъжкиня. Тогава започнал и афера с по-голямата й сестра Сун, но не от любов, а за да прикрие, че си пада по малки деца.

„Това, че никога не беше наказан за престъплението си, му даде възможност да е край мен, докато раста. Да ми стиска ръката в поздрав, сякаш нищо не се е случило. Вечер се криех под леглото. Сънувах кошмари. Остави ме да усещам вина, че съм била нападната. Остави ме да развия анорексия, да започна да се наранявам, да се режа. Срамувах се всеки път, когато лицето ми се появяваше някъде с историята, която си бях „измислила“. Изпадах в паника“, разказва още Дилън в шокиращото си писмо до „Ню Йорк таймс“.

Уди Алън сключи брак със Сун през 1997 г.
Уди Алън сключи брак със Сун през 1997 г.

Поводът да извади от нафталина старата случка с изнасилването е последната номинация на Уди Алън за „Оскар“. Младата жена не може да приеме, че вместо да бъде порицан за поведението си, режисьорът е напът отново да стане герой на Америка. „Това е геният, когото целият свят почита – един тип, който разби живота ми“, пише щерката.

На този етап Уди Алън не е отговорил на скандалните обвинения. Неговите адвокати по принцип пледират, че режисьорът е атакуван от децата си под давление на майка им и това не отговаря на истината. За пръв път обаче скандалът е толкова голям и репутацията на евреина е толкова накърнена. Най-вероятно това ще му попречи да вземе поредния „Оскар“, пророкуват в Холивуд.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *