Трагедия! Крис Корнел се е самоубил!

kris-kornel-3

Рок легендата Крис Корнел се е самоубил чрез обесване. Това се посочва като причина за смъртта му в официалния медицински доклад от аутопсията.

Тялото на 52- годишният Корнел беше открито в хотелската му стая в Детройт на 17 май. Часове преди да умре, е имал концерт заедно със Soundgarden в града. Фенове, които са присъствали на събитието разказват, че бил в добро настроение и говорил за следващите места, където групата ще свири.

Но в последната песен, Крис изпълнява част от текста на In my time of dying на Led Zeppelin. Според някои фенове, това е било предсмъртното му писмо.

kris-kornel-2
Крис Корнел със семейството си месец преди смъртта му

Soundgarden се събират през 1984 г. и принадлежат към т.нар. сиатълска вълна в рок музиката, заедно с Nirvana, Pearl Jam и Alice in Chains. През 2001 г. Крис Корнел основава групата Audioslave заедно с членове от Rage against the machine.

През 2002 г. рок певецът разказва, че окончателно се е преборил със зависимостите си към алкохола и лекарствата, с които имал проблеми дълги години.

Корнел има три деца. Първата му съпруга е Сюзън Силвър, мениджър на Soundgarden. Имат една дъщеря – Лилиан- Джийн, която се ражда през 2000 г. Двойката се развежда през 2004 г.
По- късно през същата година Крис Корнел сключва брак с Вики Караянис. Имат две деца – дъщеря, родена през 2004 г., и син – през 2005 г. Крис и Вики Корнел се занимават от години с благотворителна дейност. Имат фондация, която подпомага бездомните и децата жертви на насилие.

Към момента на смъртта на Корнел, Soundgarden са работили усилено по новия си студиен албум.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *