Тъжно! Напусна ни Рене от култовия сериал „Ало, ало“

Тъжна вест потресе феновете на легендарния сериал „Ало, ало“!

Почина звездата на култовата поредица – актьорът Гордън Кей, който играеше главният персонаж Рене Артоа. Издъхнал в дома си, на 75- годишна възраст, оповести агентът му.

В сериала Рене е част от френската съпротива по време на Втората световна война. Постоянно се забърква в комични случки, докато се опитва да изпълни поредната мисия. В същото време обаче, лавира умело и с немските окупатори.

alo-alo-rene-1

„Ало, ало“ е един от най- успешните и обичани сериали на ВВС. Излъчва се в продължение на цели десет години – от 82- а до 92- а година.

Въпреки че достига до българските зрители едва през 2001 г., също се радва на много голям успех. Повторенията на култовата комедийна поредица се излъчват многократно.

Някои от любимите актьори от „Ало, ало“ посетиха преди няколко години България – лейтенант Грубер, Хер Флик, полицай Крабтрий, Ивет, Мими и Хелга.

За съжаление, доста култови образи от поредицата, вече не са сред живите. През 2002 г. почина актрисата Кармен Силвера, която изпълняваше ролята на мадам Едит. Напусна ни и Роуз Хил, известна като мадам Фани в поредицата, и др.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Тъжно! Напусна ни Рене от култовия сериал „Ало, ало“"

  1. Hosting   17.08.2017 at 2:07

    През по-голямата част от сериала Фани прекарва в леглото си, под което се намира радиопредавателя, използван за връзка с Лондон. С превода на Златна Костова излезе и книга на издателство Труд – „Военните дневници на Рене Артоа“, както и пиесата „Ало!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *