София Лорен: Не харесвам Холивуд!

sofia-loren-1

София Лорен прави изненадващо признание в автобиографичната си книга „Вчера, днес и утре – Моят живот“ от 2014 г.

Кино легендата разказва, че никога не се е чувствала уютно в Холивуд. Великата италианска актриса споделя, че американският начин на мислене и на живот й са прекалено чужди от европейските и така не свикнала с тях.

Въпреки че покорява и меката на киното – Холивуд, София Лорен предпочита да живее в Европа. През 1960 г. италианската кино икона печели първата си награда „Оскар“ за ролята в „Чочарка“, а през 1991 г. получава втора награда на Американската филмова академия за цялостно творчество.

София Лорен в "Чочарка"
София Лорен в „Чочарка“

Една от причините на обърне поглед към Холивуд, е любовта й с Карло Понти. Когато започва връзката им, той е женен. Италианската държава му отказва развод и той не може да сключи брак с любимата си София. През 1957 г. двамата отиват в Мексико, където Понти успява да се разведе и получава позволение за брак.

Когато се завръщат в Италия, започват проблемите им с правосъдието. Така София Лорен и Карло Понти, който е и неин продуцент, заминават за Холивуд. Първият й филм е през 1958 г. и се казва „Черната орхидея“.

София Лорен и Карло Понти
София Лорен и Карло Понти

Звездите решават, все пак, да се приберат в родната си Италия. Там ги съдят и бракът им се анулира.

През 1965 г. Карло Понти получава съгласието на първата си съпруга да се разведат. Тримата отиват във Франция, за да се разведат. Получават френско гражданство. Така, през 1966 г. София и Карло се женят за втори път. Имат двама сина.

До смъртта на Карло Понти през 2007 г. живеят в Женева, Швейцария.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *