Шок! На 52 г. внезапно почина рок легендата Крис Корнел!

kris-kornel

Неочаквана загуба потресе музикалния свят! На 52- годишна възраст внезапно почина легендарния рок певец Крис Корнел, вокалист на групите Temple of the dog, Soundgarden и Audioslave.

Засега причината за внезапната му смърт не е известна. Предстои аутопсия.

Той беше един от най- изявените представители на т.нар. сиатълска гръндж вълна от началото на 90- те. Неговата група Soundgarden, заедно с Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, бележат революция в рок музиката в края на миналия век.

Крис Корнел участва и в един специален проект, заедно Един Ведер (по- късно вокалист на Pearl Jam) и други знакови фигури от рок сцената в Сиатъл – групата Temple of the dog, основана през 1990 г.. По- късно, формацията се разделя и става основния гръбнак на Pearl Jam.

Иначе, основната група на Крис Корнел, Soundgarden, съществува още от 80- те. Но най- големият си успех постигат през 1994 г. с албума Superunknown, който дебютира на първо място в класацията на списание „Билборд“. Две песни от него получават и награди „Грами“ – Black Hole Sun и Spoonman.

Soundgarden се разделят официално през 1997 г. и се събират отново през 2010 г. В деня преди внезапната кончина на Крис Корнел, групата свири в Детройт. Подготвяли са и нов албум.

В периода, в който Soundgarden не съществува, певецът основава Audioslave, заедно с Тим Морело от Rage against the machine.

Освен работата си с групите, Крис Корнел има и много солови проекти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *