Почина създателят на „Плейбой“ Хю Хефнър!

hiu-hefner

На 91 години почина основателят на легендарното еротично списание „Плейбой“ Хю Хефнър. Той издъхнал в дома си, заобиколен от най- близките си роднини. Смъртта му била естествена, разкриват от обкръжението му.

Мечтата да създаде свое списание се зародила у Хю Хефнър през 1952 г., докато работил като редактор в „Ескуайър“. На следващата година вече разполагал с необходимата сума, за да издаде първия брой.

През декември 1953 г. самата Мерилин Монро изгрява на първата корица на еротичното издание.

През годините „Плейбой“ се превръща в империя за милиарди, като включва сериали, DVD, уебсайтове и безкраен мърчандайз. Брандът е сред най- разпознаваемите по света.

Хю Хефнър държи първия брой на "Плейбой" - корица е Мерилин Монро
Хю Хефнър държи първия брой на „Плейбой“ – корица е Мерилин Монро

През 1963 г. Хю Хефнър е арестуван по обвинение, че продава п*рнографска литература, след като публикува голи снимки на актрисата Джейн Мансфийлд. Обвиненията са свалени от съда, след като не успяват да намерят свидетел. Това преживяване кара Хефнър за основе фондацията „Плейбой“, която се бори срещу цензурата.

През 1985 Хю получава сърдечен удар, само няколко седмици след като е навършил 59 г. Тогава за първи път той се стряска за здравето си и решава значително да ограничи лудите партита в имението си в Лос Анджелис.

През 1982 г. той предава империята на дъщеря си Кристи, която оглавява „Плейбой Ентърпрайс“. А от 1988 г. застава начело на борда на директорите.

През 2009 г. Скот Фландърс измества дъщерята на Хефнър от ръководството на империята и започва да прави радикални промени.

Две години по- късно, Хю Хефнър откупува компанията, като сключва договор за 207 млн. долара. Контрактът му осигурява пълен контрол върху издателската политика, както и правото да живее в имението на „Плейбой“.

Оказва се, че преди да сключи сделката, Хю държал само 37% от компанията и правата му не били достатъчни, за да влияе върху политиката с лицензите, която започва да развива. Благодарение на сделката, Хефнър забогатял с още 100 млн. долара.

През 2012 г. назначава сина си Купър Хефнър за шеф на компанията.

Хю Хефнър има два развода зад гърба си. Жени се за първи път през 1949 г. за своя състудентка, която му ражда две деца – Кристи и Дейвид. Развеждат се през 1959 г.

Жени се отново през 1989 г. за „Мис Плеймейт“ Кимбърли Конрад. От нея са двамата му сина Купър и Марстън. Двамата се разделят през 1998 г. Но се развеждат чак през 2010 г.

През 2012 г. се жени за трети път – за 60 години по- младата от него моделка Кристал Харис.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *