Колега дал дрогата на Филип Сиймор Хофман

Носителят на „Оскар“ и „Златен глобус“ Филип Сиймор Хофман стана поредната жертва на свръхнапрежението в Холивуд. Актьорът от филмите „Капоти“ и „Игрите на глада“ бе открит мъртъв в апартамента си в Манхатън след свръхдоза наркотик. Той е поредният в черния списък на звездите, посегнали към дрогата заради зверска преумора.

Филип Сиймор Хофман
Филип Сиймор Хофман

Само до преди няколко месеца Филип обикаляше света, за да промотира втората част на „Игрите на глада“ и нищо не издаваше, че има проблеми, феновете на поредицата много се радваха на изявите му и не криеха, че чакат с нетърпение да го видят отново в ролята на Плутрх Хевънсбий.

Героят на починалия тези дни артист е ключов а сюжета на хитовата сага. Затова е и почти сигурно, че внезапната смърт на Филип ще създаде сериозни проблеми за продължението на филма. Планирано е „Игрите на глада“ да има и трета част, за която продуцентите тепърва ще трябва да търсят нов актьор.

46-годишният актьор бил открит мъртъв от асистента си. При пристигането си полицаите се усъмнили, че причината за смъртта е свръхдоза наркотици. За това говорела спринцовката в ръката на облечения по тениска и боксерки труп.

Апартаментът на звездата се намира на ул. „Джейн Стрийт“. Хофман и дългогодишната му спътница в живота Мими О’Донъл купили жилището за 4,4 млн. долара през 2008-а.

Жената на покойния актьор е дизайнер на костюми. Тя и той имат три деца. Според запознати двойката се сблъскала с доста проблеми в последната година. Атмосферата в семейството им се влошила, след като през 2013-а носителят на „Оскар“ постъпил в клиника за лечение на пристрастяването си към хероина.

„Филип Сиймор Хофман е изключителен човек, но е прокълнат от своята собствена дълбока интелигентност. Малцина артисти са толкова взискателни пред камерата“, каза преди години режисьорът Антъни Мингела. Двамата работеха заедно по лентата „Студената планина“, получила 7 номинации за „Оскар“и „Златен глобус“ за Рене Зелуегър.

Според американските медии Филип се е борил за живота си около час. Той се е опитал да набере 112, но е паднал в несвяст и не е успял да го направи. Междувременно сп. „Стар“ разкри, че актьорът се е сдобил с дрогата от свой колега, който му осигурил дозата ден преди това. Имало запис от камера, който доказвал това.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *