Убиецът на Джон Ленън, Марк Дейвид Чапман проговори от килията!

Марк Дейвид Чапман

Марк Дейвид Чапман, който беше арестуван за убийството на Джон Ленън, би искал да остане в затвора, дори да бъде освободен условно.

Миналата седмица бордът в Ню Йорк отхвърли седмото по ред искане на Чапман за освобождаване условно и разпространи запис по изслушването. Документът разкрива потресаващи подробности около подготовката на убийството на легендата от Бийтълс, както и спомените на убиеца от фаталната среща пред апартамента на Ленън в Манхатън на 8 декември, 1980 година.

През 1981, 25-годишният тогава Чапман, бил осъден на 20 години до доживот, след като се признал за виновен. Чапман признава, че дори и да го пуснат условно няма да излиза от затвора, когото сравнява със скала. „ Знаете как е, ако стоите на скалата 20 години и чувствате как вълните се разбиват долу и не мърдате никъде, защото сте на скала, и не искате да се движите”, казва той.

Джон Ленън

Видеоконференцията на борда показала, че Чапман, по онова време охранител в Хаваи искал да застрелва знаменитости като Джони Карсън, Елизабет Тейлър. Но решил да гръмне Ленън, тъй като неговата звезда блестяла по-ярко от другите. Според Чапман, ако бийтълсът бил по-малко известен от другите в списъка, щял да се отърве. Часове преди да бъде убит, Ленън дал автограф на албум, който Чапман му подал.

Бил много любезен и много търпелив, а съпругата му Йоко Оно го чакала в лимузината. Около 23 часа, когато Джон Ленън се върнал в къщи, Чапман изкочил и го гръмнал в гърба с пистолет 38 калибър. Патроните Чапман взел от приятел полицай в Атланта, те били по-смъртоносни. Освен това пътувал два пъти от Хаваи, за да планира убийството. Ако освободят все пак Чапман , той заявил, че ще живее в малък град в западен Ню Йорк. Той може да поиска повторно освобождаване условно през 2014 година.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/RkZC7sqImaM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *