Том Круз бил лъжльо като малък

Том Круз

  Целият свят вече разбра, че една от най-ярките звезди на Холивуд Том Круз е нещастен, защото не може да създаде истински здраво семейство, а третата си съпруга Кейти Холмс съвсем не е прежалил. Злите езици твърдят, че сциентоложката църква, към която принадлежи Том, е причина за личните му неблагополучия.

Тази църква по едно време се опита да помогне на неговия рейтинг, като го обяви за жив бог, за когото няма невъзможни неща. Самият Том не пожела да потвърди или отрече. Но започна да търси начин да запълни празнотата от липсата на истинско семейство. След като нищо не се получава първо от връзката му с Брук Шийлдс, после с Шер, а след това от брака му с Мими Роджърс, Никол Кидман и Кейти Холмс.

Том Круз и Кейти Холмс с дъщеря си, като щастливо семейство

Горчивата истина е, че Том Круз има нерадостно детство, но силният дух и воля го следват от малък и именно те му помагат от бедно момче да се превърне в супер звезда. Роден е в Сиракюз, САЩ, през 1962 г. Баща му Томас Круз лъже непрекъснато. Себе си – 49 най-добрите дни тепърва предстоят в живата му. Четирите си деца – Том и трите му сестри, че ще забогатее съвсем скоро. Но за да стане това, трябва да се напусне поредният мрачен град. И така семейството обикаля американските щати.

Томас Круз старши постоянно повтаря на жена си; „Бог ми е свидетел, Мери, вчера беше последната бутилка в живота ми. И повече нито капка“, но думите му винаги се оказват лъжа.

Непрестанното преместване превръща малкия Том в необщително и агресивно дете. За 11-те си години той живее в 8 различни града. Справя се по своему, като започва да си измисля най-невероятни истории и да лъже връстниците си. Позицията на „вечния новодошъл“ сякаш му дава право на това, защото още преди да го хванат в лъжа, семейството му е напуснало града.

Младият Том Круз на прага на актьорската кариерата

Непрекъснатото местене и промяна на училището и класа много измъчват Том. Най-често той като нов в класа е подлаган на груби подигравки. Затова влиза във всяко следващо училище с много свито сърце. Отгоре на всичко Том страда от дислексия – онова странно заболяване, което размазва редовете пред очите и му пречи да чете нормално. А рядко учителите помагат на такива деца. Така Том е все изолиран и самотен. Съучениците му пък се обръщат към него най-често с тъпак и глупак.

Веднага след като учителят попита нещо новодошлото момче и го накара да чете, класът избухва в смях, който побърква Том. Карат го да остане след часовете да се упражнява, но ефектът е почти нулев, и резултатът е един и същ – някой от съучениците му го нарича „идиот“. След когато започва поредният бой между Том Круз-младши и някое момче.

Младият актьор с доста по-възрастната Шер

Том е на 12 години, когато родителите му се развеждат. Днешната звезда винаги ще помни как майка му обявила това и собственото си усещане сякаш някой е починал. Момчето започва често да чука на вратите на съседите и да пита дали нямат нужда да се свърши нещо срещу скромно заплащане, за да помогне на майка си в изхранването на семейството. По-късно, вече звезда на Холивуд, Том не крие, че бедността за него е била унизителна и отвратителна.

Предвид материалните затруднения на семейството без баща на 13-годиш-на възраст Том постъпва в училището на Свети Франциск заради безплатното образование. След около година вече се мисли за неговата кариера като свещеник, но без негово съгласие. След години Том през смях казва, че е напуснал попското училище, защото е трябвало да даде задължителния обет за безбрачие, а на него съвсем не му се е искало това. В действителност нещата в това училище се развиват така, че госпожа Круз е извикана от ръководството, което й заявило, че не може повече да обучава сина й, и препоръчва за него друг път на развитие.

Баща и дъщеря

Том решава да опита късмета си в областта на спорта. Започва да тренира борба, но къса сухожилие и на спортната кариера е сложен край. Идеята да се пробва като актьор е на майка му Мери Пий. Като повечето майки тя благоговее пред творческите професии, но си дава ясна сметка, че синът й е срамежлив и необщителен. За общо учудване обаче учителят по литература в поредното училище на Том го кани да участва в годишната пиеса. Изведнъж срамежливото момче привлича вниманието на всички, не само на момичетата. Дори се появява театрален агент, който препоръчва на момчето да продължи да развива таланта си. Тогава е на 17 години. Събира всичките си спестявания от косенето на трева до този момент. С тези около 2 хиляди долара заминава за Ню Йорк.

Там парите му стигат да наеме малка мизерна стая. И започва да работи каквото му падне – разтоварва камиони, мие чинии и непрестанно се явява на кастинги. В един момент изглежда, че по този начин ще премине целият му живот. Докато една нощ съвсем случайно среща в нюйоркска дискотека Брук Шийлдс. Тя няма нищо против да си говори със симпатягата, когото е срещала и на един от многото кастинги. „Том, в нашия свят всичко се решава чрез познанства. Бих могла да ти помогна, затова стой близо до мен. Или най-добре – обади ми се утре след обед“, почти наставнически му казва Брук.

Така се стига до първата роля на Том Круз през 1981 г., която продължава само 7 минути екранно време, но той е щастлив. Отдава се изцяло на работата, с което спечелва симпатиите на продуцентите и режисьора, но и омразата на колеги, които го смятат за парвеню и кариерист. Играта му е харесана от публиката. През следващите години Том Круз получава роли в няколко големи филма -„Топ гън“ (1986), „Цветът на парите“ (1986), „Рейнман“ (1988), „Роден на четвърти юли“ и други. След тези свои изяви Круз се превръща в един от известните и много обичани актьори.

Днес славата му изглежда помръкнала заради странното му залитане към религиозния култ на сциентологията. Предстои да видим дали вечно побеждаващото момче ще успее да се измъкне от хватката на сектата, или тя ще го погълне напълно…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *