Прасета, кобри и еноти споделят леглата на холивудските звезди

Майк Тайсън със своя бенгалски тигър

  Много преди страстта към екзотиката да завладее Холивуд, ексцентричните личности се обграждали с нестандартни любимци. Император Тиберий имал няколко комодски дракона, Хенри VIII обожавал вълците, а Салвадор Дали не се разделял с дивата си африканска котка.

Лорд Байрон и Иван Грозни имали обща страст – любовта си към мечките. Нежният поет имал мъжки екземпляр обожавал го и много обичал да му чете романтичните си стихотворения. Той твърдял, че рошавият гигант е най-добрият му критик. Жестокият руски цар Иван Грозни глезел внушителния си любимец, като го хранел с прясно убити елени. Когато обаче монархът решавал да накаже някого, той затварял звяра в подземие и го държал гладен за около седмица. След което пускал провинилия се нещастник в клетката и се наслаждавал на гледката.

Не музиката, а кенгуруто обединява Елвис Пресли и Ванила Айс.

Джордж Клуни с дебелака Макс като млад

Кралят на рока си взел австралийския бозайник като бебе и забавлявал огромната си компания с подскачащото животно. Когато пораснал обаче, любимецът започнал да му досажда и Елвис бързо се отървал от него. Ванила Айс има съвсем друго отношение към двуутробното. Той смята, че кенгуруто Бъки е най-забавното създание на земята, и прекарва с него голяма част от свободното си време. Белият рапър даже купил приятелчета за любимеца си, за да не скучае, докато е на турне. Така миниатюрното прасе Мини и козелът Бу станали част от менажерията на звездата.

Мини не е единственото прасе, станало част от звездния живот на известни личности. Черните виетнамски прасета, подобно на миниатюрните си роднини, са доста популярни в колоритния свят на Холивуд. Декоративните грухчовци, които са с размерите на котка, влязоха с елегантен тръс в домовете на Дейвид Бекъм, Рупърт Гринт и Мегън Фокс. Когато Виктория Бекъм била бременна с дъщеря си Харпър, тя използвала момента да „изнуди“ Дейвид да й купи куче. Световноизвестният футболист никак не бил очарован от падението на Пош, но запалил колата и отпрашил към зоомагазина. Там той видял Пеги – грухтящата му любов.

„Посочих с пръст първото куче със симпатична муцуна и грабнах прасето веднага. Страхувах се, че някой ще ми го вземе под носа“, смее се футболистът, чешейки слабостта си по корема.

Никълъс Кейдж и октоподът Озмо

Въпреки това, най-популярното прасе в Холивуд ще си остане Дебелака Макс – дългогодишният компаньон на Джордж Клуни. Негови приятели донесли нещастния нерез с идеята да го набучат на шиш и да похапнат славно. Малкото прасенце изобщо не почувствало опасността и започнало жизнерадостно да грухти и да разравя със зурлата си цветните лехи. „Макс не успя да ме направи вегетарианец, но стана единственото животно, което не можах да разфасовам на пържоли“, каза с насълзени очи Клуни на погребението на грухтящия си любимец. Виетнамско-черно прасе, което делеше едно легло със звездата и кротко седеше до крака му по време на повечето интервюта, умря от старост на 18 години.

Смъртта на октопода Озмо също разстрои собственика му – Никълъс Кейдж. Известният с мрачния си вкус актьор откупил членестоногото от японски рибар по време на снимки в Япония. Змиите, прилепите и екзотичните жени са другата страст на племенника на Франсис Форд Копола. „Не знам кое е по-правилно – да затворя любимците си в клетки и да оставя жена си на свобода, или обратното“, каза Ник пред Джей Лено.

Ванила Айс и кенгуруто Бъки

Майк Тайсън обича да втрещява света. Освен че отхапа ухото на съперника си Холи-Фййлд, той скандализира защитниците на животните, купувайки си бял сибирски тигър. Рядкото животно влезе в ролята на спаринг партньор и беше достоен противник на световния шампион. Закуските на големия котарак обаче започнаха да излизат на боксьора доста солено и той го подари на зоологическата градина в Сан Диего. Наскоро Тайсън потресе медиите за пореден път. Той разкри нежната част на душата си, отдавайки сърцето си на гълъбите. „Като момче имах гълъб, но един съученик го хвана и му откъсна главата. Аз пък му разбих носа. Това всъщност беше първият ми боксов мач“, казва скандалният боксьор.

Известният с тихия си живот Леонардо ди Каприо реши да сподели самотата си не с жена, а с костенурка. Като се има предвид фактът, че тези земноводни живеят над 100 години, любимката на Лио със сигурност ще го надживее. Това обаче изобщо не притеснява звездата. Чарли Шийн определено не е изправен пред подобен проблем. Той има богата колекция от гущери, но най-много обича водния дракон Хопър.

Стийв Тайлър отглежда енот. Вокалистът на „Аеросмит“ наскоро подари годеница на любимия си Пайрът, който редовно тараши кухнята на певеца и си похапва бисквитки и кисели краставички.

Освен към огромната си колекция от двукраки зайчета Хю Хефнър има слабост и към розовото фламинго и маймуните. Менажерия поддържа и Рийс Уидърспун. Двете й магарета Хонки и Тонки нямат никакви притеснения да изяждат обедната й салата, докато тя говори с агента си по телефона. Носителката на „Оскар“ притежава и две прасета, три кози, 20 кокошки, 3 кучета, пони и кон. Актрисата си живее чудесно, след като се отърва от най-скъпо струващото си животно – бившия си мъж Райън Филип.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *