Потресаващи факти от аутопсията! Джако си татуирал розови устни, нарисувал си вежди и чело!

Маайкъл Джексън

  Джексън мъртъв от почти 4 години, но коментарите около мистериозната му смърт не секват. Нещо повече – засилват се покрай съдебния процес срещу лекаря му д-р Мъри. Именно той е обвиняван за фаталния край на певеца.

Адвокат на защитата изрови от архивите кадри от аутопсията на Краля на попа. От тях става ясно, че Джако бил в ужасно състояние и преди да получи смъртоносната инжекция от медика.

Съдебните заседатели изпаднали в шок, като им предоставили снимките от аутопсията и придружаващата медицинска документация. Според доклада на патолозите устните на Джако били татуирани в розово, а веждите – с черно мастило. Предната част на скалпа му също се оказала татуировка. Тя имала за цел да свързва челото му с перуките, които певецът носел в последните години от живота си.

Аутопсията потвърдила признанията на певеца, че кожата на Джако е станала е езсветлена през 80-те г. на миналия век заради витилигото му, която тотално променя пигментацията. Д-р Кристофър Роджърс, който направил проучванията на тленните му останки, отбелязал, че отделни части от кожата на Майкъл били по-светли, а при други се откроявали тъмни петна.

Заключението на специалиста гласи, че Джако е починал заради свръхдоза от лекарството пропофол. Утежняващо обстоятелство пък било това, че въпросната сутрин личният ме лекар д-р Конрад Мъри му е дал и няколко успокоителни.

„Дълго време Майкъл е злоупотребявал с различни субстанции. Пристрастен е бил към някои видове, лекарства и е имал нарушения на съня“, уточнява кардиологът д-р Даниел Уолгелерн тър. Той е сред експертите, чиято оценка потърсил съдът относно уменията и решенията на д-р Мъри. Според него певецът нямал сърдечносъдови проблеми.

Уолгелернтър твърди, че Мъри изобщо не бил подходящ за последното турне на Джексън, защото е кардиолог по специалност и му е липсвала подготовката да се справя със специфичните нужди на изпълнителя. Обвиняeмият доктор е приел да затвори своята клиника в Лас Вегас, за да може работи на пълен ден при Джексън. Това според заседателите създало конфликт на интереси.

Мъри можел да остане без работа при отлагане или отмяна на концертната обиколка.

„Той е бил изцяло финансово зависим от продължаването на турнето“, отбелязва и кардиологът Даниел Уолгелернтър.

Лекарството, което обвиняемият дал на певеца, е силен хирургически анестетик. С този медикамент Мъри се опитал да реши проблемите на Джексън със съня, но де факто го убил. Токсикологът Дан Андерсън е на мнение, че в тялото на звездата са открити такива количества от лекарството, каквито се поставят при пълна упойка.

Ако не била свръхдозата, Джексън можело да живее още дълго. Здравословното му състояние било горе-долу добро, като се изключи това, че в лице бил заприличал на мумия и имал проблеми с превъзбудата и нервността си.

„Аутопсията не показа никакви анатомични проблеми, които евентуално биха могли да доведат до преждевременна смърт“, категоричен е д-р Роджърс.

Всички тези разкрития ще бъдат ключови за изхода на делото, което трябва да определи дали компанията, която организира последното турне на Краля на попа, носи вина за смъртта му наред с д-р Мъри. Според обвинението промоутърите сгафили, като наели и подкрепяли некомпетентния доктор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *