Обвиниха режисьора на „Хобит“ в издевателства над актьорите- животни!

Хобит

В Нова Зеландия треньори и еколози обвиниха създателите на трилогията „Хобит”. По-специално, наградения с Оскар режисьор Питър Джаксън беше обвинен в жестокост към животните, които са били използвани при заснемането на филма.

Експерти, цитирани от Холивуд Репортер заявиха, че повечето от животните са били държани в ужасяващи условия и буквално умирали от изтощение. Даже един от селскостопански работници, които се занимавали с животните и птиците, снимащи се във филма заяви, че по време на снимките, заради небрежност са загинали три коня. Тези негови думи се потвърждават и от други независими източници.

Лицата, които се грижели за опашатите и крилатите актьори казват, че са се опитвали да привлекат вниманието на ръководството към ужасните условия, в които били поставени животните, но те не са ги изслушали. Затова природозащитна организация PETA се самосезирала. Природозащитниците мислят,  че по време на снимки са загинали 27 от 150-те, участващи в трилогията животни.

Хобит - проследява пътешествието на Билбо Бегинс

Питър Джаксън побърза да отхвърли обвиненията, казвайки, че неговите хора са се грижили добре за животните. Вярно, той не отрича, че някои животни действително са умрели, но подчерта, че това се е случвало по „естествени причини”. Въпреки това, неговите аргументи не убедиха природо защитниците, които вярваха, че над животните има проявено  насилие.

Според журналисти, членовете на PETA, щели да бойкотират световната премиера на първата част от поредицата „Хобит”. Което е насрочено за  28 ноември  и ще се проведе в столицата на Нова Зеландия, Уелингтън.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/nOGsB9dORBg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *