Най-богатият супермодел на света

Кати Айрланд

Сексапилна дама на 48 години е най-богатият супермодел в света. С постижението си тя бие всепризнати модни икони като бразилката Жизел и Синди Кроуфод. Това е Кати Айрланд, която буквално зашемети модната индустрия, след като през тази година бе обявена за най-богатата красавица на планетата.

Официален списък с проучване за доходите на световно известни модели показа, че пестеливата любимка на съдбата Кати притежава богатство на стойност от около 222 милиона британски лири. Втора в класацията е Жизел Бюндхен, която увисва след шампионката с невзрачните 159 милиона паунда, въпреки че до миналата година държеше уверено първото място.

Трета в надпреварата е вечно усмихнатата Синди Крауфорд с 64 милиона, следвана от шоколадовата хубавицаТайра Банкс, която съвсем се излага с пребледнелите 57 милиона в сметката. Топ десет се допълва по ред на номерата от Кристи Бринкли, Хайди Клум, Кейт Мос, Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър.

Жизел

В невероятната си кариера Кати е била включвана за 13 поредни години в специализираното годишно издание на Sports Illustrated за бански костюми – от 1984 до 1996 година, като от тях три пъти е била лице на корицата.

Богатството си обаче натрупва като промоутър на повече от 15 000 продукта, като се започне от облекла и се стигне до матраци и прозорци. Нейният бранд е толкова силен, че всяка година продава по 1, 3  милиарда различни продукта.

В свое интервю Кати разкрива част от тайната на успеха:

„Бях добре, когато работех като манекен. Не бих казала точно „супер”, въпреки че участвах в няколко изключително успешни издания. Истината е, че докато работех в тази сфера имаше много други манекенки, които бяха истински супермодели. Използвах модния подиум, за да спестя пари, с които да завърша висше образование и да заделя капитал, с който да стартирам собствен бизнес”

Катлийн Айрланд е родена на 20 март 1963 година в Калифорния. През живота си е работила като модел, актриса и предприемач. Тя е създател на едноименната компания за продуктов маркетинг – Kathy Ireland Worldwide.

Кати Айрланд – Как се прави продуктов маркетинг:

YouTube Preview Image

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *