Забраниха турските сериали!

Ферхунде

Три от националните телевизии на Узбекистан забраниха излъчването на турските сериали. Мотивът за това е, че са с неуместно съдържание. Според информатори от държавната телевизия обаче, истинската причина за ветото се крие в поведението на някои от главните герои, което било окачествено като „непокорно”.

Освен това държавата искала да съхрани максимално културните си ценности и манталитета на своя народ, а в турските сериали доста от сцените не съответствали на общоприетите норми за поведение. Запознати с живота в Узбекистан припомниха, че за първи път там забраниха турските сапунки още през 2 000 година, но след това те отново бяха пуснати в ефир. Местните почитатели на турското кино въздишали най-много по сериала „Перла”, а главните герои станали изключително популярни сред простолюдието.

Листопад

Български моралисти аплодираха бурно новината и категорично изказаха мнение, че и у нас е крайно време комшийските опери да бъдат свалени от екран. Според статистиките, повече от 1 500 000 българи редовно следят филмчетата със съмнително съдържание.

Въпреки своите критици, турското кино има и сериозна подкрепа сред българските политици. Някои от тях казват на шега, че за нашенците било полезно поне на кино да гледат охолния живот на богати граждани, каквито обикновено са главните персонажи на сапунените опери. Популярният актьор Канвач Татлъту често е наричан турският Брад Пит, а една от героините на „Листопад” се назовава съвременната Мерелин Монро.

Ферхунде в действие:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *