Жерар Депардийо намрази родната си Франция! Виж защо:

Жерар Депардийо

  Жерар Депардийо нанесе съкрушителен удар на управляващата във Фанция социалистическа върхушка. Знаменитият актьор се отказа от френското си гражданство с открито писмо до френския министър-председател Жан-Марк Еро, публикувано във в. “Журнал дьо диманш”.

Жерар наскоро взе белгийско поданство, за да не плаща безумния 75-процентов данък, с който правителството в родината му обложи доходите на заможните люде.

Като артиста постъпиха и много други богати французи. Управляващите обаче избраха да обявят само Депардийо за изменник и да го подложат на унищожителна критика за решението му да се снабди с втори паспорт. Затова и той реши да предприеме още по-крайна мярка – да се откаже тотално от френското си гражданство.

„Не желая одобрение за своята постъпка, но моля, поне я уважавайте! Нито един човек, напуснал страната, не е бил така оскърбяван, както бях аз“, отсича в откритото си писмо Депардийо. Посланието е доста емоционално и мнозина подозират, че актьорът го е писал под влияние на алкохол. Самият той неведнъж е прекалявал със спиртните напитки и почерпен се е вкарвал в скандални ситуации.

Обикновените хора във Фанция проявяват разбиране към постъпката на Жерар и не му се сърдят. Бесни са само самозабравилите се социалисти, докопали се до властта.

Президентът Оланд и премиерът Еро се правят на разсеяни по отношение на факта, че за 45 години Депардийо е внесъл в хазната 145 милиона евро данъци.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *