Голям резил на Оскарите! Виж излагациите на звездите:

Оскари 2013

  И тази година кинозвездите от цял свят се събраха на церемонията по връчването на оскарите не само за да покажат своите тоалети и перфектни тела, а и да злорадстват срещу колегите си. Най-любопитните моменти от събитие №1 в шоубизнеса останаха неотразени от тв камерите, но бяха регистрирани от акредитираните журналисти, които веднага произведоха куп сензации.

Дженифър Лоурънс се спъна в роклята си

Куентин Тарантино едва скри разочарованието си от факта, че филмът му „Джанго без окови“ взе само 2 оскара – за поддържаща мъжка роля и за сценарий. Също толкова статуетки спечели и най-големият му конкурент – Бен Афлек. Той обаче отмъкна най-желаното отличие – това за филм на годината.

В края на церемонията Тарантино се зае да теши мъката си с алкохол. В същото време самодоволната усмивка не слизаше от лицето на Афлек и екипа му, в който бе и Джордж Клуни. Тяхната награда бе връчена виртуално от Мишел Обама. Първата дама на САЩ се включи в церемонията с видео-връзка.

Кристен Стюърт едва се добра до сцената

Бясно съперничество имаше и сред актрисите, номинирани за най-добра главна роля. Наградата отиде за 23-годишната Дженифър Лоурънс, която, преди да бъде обявена за победителка, сподели, че умирала от глад и мислела само за храна.

Младата и неопитна звезда се изложи, докато се опитваше да се добере до сцената и да вземе статуетката си. Тежката й рокля, изработена от модна къща „Диор“, се заплете около глезените й и Дженифър се стовари на стълбите. Необходими й бяха няколко секунди и помощ от колеги, за да се изправи обратно на крака и да стигне до микрофона. Сакатлъкът обаче я смути и тя забрави предварително подготвената си реч. Макар усмивката да не слезе от лицето й, Дженифър не остави добро впечатление с неадекватното си поведение. Останалите номинирани в категорията дами изпитаха известно облекчение от инцидента с падането, който им даде повод да злорадстват и да обвинят Лоурънс в прекаляване с алкохолните напитки.

Куентин Тарантино едва скри разочарованието си от факта, че филмът му взе само 2 оскара

Куриози имаше и с други звезди на церемонията. Актрисата от тийнейджърската сага „Здрач“ Кристен Стюарт пристигна на патерици, а единият й крак бе превързан. Бинтът обаче не се видя под красивата й вечерна рокля, която стигаше до земята. Журналистите веднага проучиха причината за травмата на Кристен. Оказа се, че преди церемонията тя стъпила на счупени стъкла. Въпреки раздиращата я болка, Стюарт намери сили да излезе цели два пъти на сцената, за да връчи награди.

Музикални гафове също не липсваха. Освен британката Адел, която взе „Оскар“ за изпълнението си в последния филм за Джеймс Бонд, пред публиката се появиха и звездите от мюзикъла „Клетниците“. И ако представянето на Хю Джакмън и Ан Хатъуей бе прилично, то техният колега Ръсел Кроу ги изложи с неточни тонове. „Гладиаторът“ се оказа не само фалшив, но и доста гръмогласен.

Докато церемонията на Американската киноакадемия течеше с пълна пара, в другия край на Лос Анджелис се проведе едно друго събитие, на което се раздаваха статуетки за филми. То не бе толкова бляскаво, а отличията му не бяха никак престижни. На „Златните малинки“ „Здрач: Зазоряване – част 2″ беше номиниран като най-лошия филм на 2012 г. и „спечели“ в 7 категории, сред които „Най-лоша режисура“ и „Най-лоша актриса“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *