Виж кои звезди са най-щедри към сервитьорите

Джони Деп и Бритни Спиърс

  Лос Анджелис е пълен със звезди и със заведения, които те посещават. Когато Джони Деп, Дейвид Бекъм или Дрю Баримор решат да вечерят навън, персоналът ги посреща с широки усмивки. Когато Бритни Спиърс, Ушер или Мадона отворят вратата, поръчките им се взимат любезно, но хладно.

Причината е само една – бакшишът, който те оставят след себе си.

Освен с ексцентричните си хобита и странности Джони Деп е известен и с изключителната си щедрост. Карибският пират смята, че хората, които работят в сферата на обслужването, имат тежка и неблагодарна професия и заслужават да получават добри бакшиши. Легендарен е случаят, когато за сметка от 4 400 долара той оставил на втрещения персонал 4000 долара отгоре.

Дейвид Бекъм

За Дейвид Бекъм се знае, че обожава семейството си и безотказно угажда на капризите му. По същия начин той се отнася и към напълно непознати хора, които просто са му сервирали стек с пържени картофи. Келнерка от малко бистро и до сега разказва как върху сметката си от 100 долара Бекъм дописал още една нула. Вцепененото от изненада момиче даже не разбрало кой й е оставил 900 долара. По-късно тя видяла снимка на световноизвестния футболист, изрязала я от списанието и заедно с прословутата сметка я закачила на видно място в заведението.

Звездите от „Ловци на духове“ – Дан Акройд и Бил Мъри, са добре дошли не само в обитавани от привидения места. От години Дан Акройд се храни в един и същи нюйоркски ресторант. Там той оставя или 100 долара или 50 процента от сметката – в зависимост от това, коя от сумите е по-голяма. „Изгубеният в превода“ Бил Мъри никога не се губи с бакшишите. Той винаги дава 70% на персонала. Очарователната Дрю Баримор помни имената на всички келнери и с усмивка им подарява 80 на сто от сумата, „за да се почерпят за нейно здраве“.

Мадона

Освен хаос след себе си, известните скандалджии и побойници Ръсел Кроу и Чарли Шийн оставят и тлъсти бакшиши. Според настроението си Ръсел Кроу свири и пее за посетителите на баровете или се бие и заяжда с тях. Независимо от поведението си, той оставя около 90% отгоре. Без значение колко е замаян от наркотици и алкохол, Чарли Шийн дава по 200 долара персонално на келнерите, които се грижат за безкрайните му поръчки.

Пълничкият симпатяга Дрю Кери е известен и с дебелите си бакшиши. Той винаги е в добро настроение, непрестанно се шегува с персонала и им оставя суми, които ги развеселяват още повече. Известен е случаят, когато за сметка от 250 долара, той дал 400 долара отгоре. Притесненият млад келнер, който помислил, че е станала грешка, го догонил на паркинга, за да му върне парите. Актьорът го потупал по рамото и му казал: „Изведи момичето си на вечеря и не забравяй да му купиш цветя“.

Хълк Хоган

Единственото нещо, което свързва Хълк Хоган и Скалата е кечът. Банданата и русите мустаци на Хълк не са единствената му запазена марка. Той постоянно разказва забавни историйки и щедро раздава автографи и бакшиши. Скалата, който започна да се изживява като актьор и вече се представя с истинското си име Дуейн Джонсън, е невероятно стиснат. Дори и в луксозните заведения той подобно на паун обича да показва мускулите си, но не и да се разделя с парите си. Освен че поръчва най-евтините блюда, Кралят на Скорпионите забива жилото си в сърцето на всеки сервитьор, като оставя не повече от 5 процента. Въпреки това той е за предпочитане пред Мадона.

„Девицата“ сменя съпрузите, любовниците и религиите си по-често от спалното си бельо. Тя обаче е постоянна в капризите и смехотворните си бакшиши. Звездата връща поръчките си по няколко пъти, като преди това гнусливо ги разравя с вилица. За нея всичко е „препечено или недоопечено“, „недосварено или преварено“, „твърде мазно или много сухо“. И след като най-накрая реши да си тръгне, примадоната с омерзение оставя 3 процента на изнервения персонал. Явно само Йехова може да угоди на фасоните й, и то само защото той не иска от нея бакшиш.

Известният с невероятното си чувство за хумор актьор и продуцент Бил Козби е също популярен и като един от най-големите циции. Независимо от сметката, той оставя 3 долара в ресторант и дава по 50 цента на хотелските пикола.

Мик Джагър

Започналият да прилича на древен пергамент Мик Джагър, явно е мумифицирал и представите си за възнаграждение. Солистът на „Ролинг Стоунс“, който има 225 милиона долара в личната си сметка, оставя по 7%. Явно през 60-те това е било щедър жест, но в началото на XXI век това си е чиста излагация за легенда като него. Английската рок звезда обаче е цвете в сравнение с момичето на Спайдърмен – Кристен Дънст. Тя оставя само дребни, с които закръглява сметката. Ушер пък вместо бакшиши раздава автографи и смята, че сервитьорите трябва да се разплакват от умиление за оказаната им чест.

Номер едно в класацията за най-големите пинтии държи Бритни Спиърс. Тя никога не оставя дори и един цент като вдига невероятни скандали, когато някой все пак се осмели да й поиска нещо отгоре. Известен е случаят, в който момчето, което извлякло стотиците й куфари в хотелската стая, имало неблагоразумието да поиска възнаграждение. Разярената Бритни хвърлила шепа дребни в лицето му, крещейки: „Ето ти шибания бакшиш, нещастник такъв!“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *