Вижте кои са най-колоритните гейове в историята на киното и музиката!

Елтън Джон

  Реджинълд Кенет Дуайт излезе от гардероба през 1988 година. „Да излезеш от гардероба“ е англоезичен идиом, който означава да признаеш открито дълбоко скривана тайна. Дълго време Реджинълд, известен по целия свят като Елтън Джон, направи всичко възможно да запази кариерата си и да не се „компрометира“ като хомосексуалист пред обществото. Огромните и различни по форма очила, както и помпозните му сценични костюми подсказваха сексуалните му наклонности, но кичозната диско мода успя да ги замаскира успешно. Той даже се ожени за близка своя приятелка, за да потуши слуховете около личния си живот.

Мартина Навратилова

Гениалният музикант и певец възпламени закостенялата двулична част, от американското общество, когато реши, че е крайно време да приключи с лъжите. Плочите и касетките му бяха публично изгорени от разярени тълпи настървени моралисти. Безумните прояви на лицемерните, тясноскроени протестиращи отшумяха за няколко месеца. Песните на гениалния музикант продължават да ни радват и до сега. Днес Елтън предпочита семплите очила, класическите костюми и моногамията. „Погребах много свои приятели, които си отидоха не навреме заради СПИН-а. Когато изпроводих и Фреди Меркюри, си дадох сметка, че съм един от малкото щастливци, които не са заразени от страшния вирус. Тогава осъзнах, че трябва да „порасна“, да избера партньор в живота си и да създам семейство“, сподели невероятният музикант и го направи.

Бой Джордж

Звездата на Бой Джордж изтля отдавна, но той винаги ще остане най-колоритният гей в историята на музиката. Единственото нещо, което солистът на „Кълчър Клъб“ не направи, за да подчертае хомосексуализма си, беше да си забучи китка паунови пера в съответното място.

За разлика от Елтън, неговото откровено гей поведение не притесняваше феновете му изобщо. По ирония на съдбата те се възмущаваха много повече от силната му зависимост от наркотиците. Рики Мартин призна, че харесва мъже, след като се умори от тълпите истерични жени, които го преследваха навсякъде. С това обаче той не реши проблема си. Днес го преследват тълпи истерични мъже. За разлика от Рики Джордж Майкъл беше принуден да си признае, след като беше арестуван в публична тоалетна с недвузначно хомо предложение към ченге под прикритие. Вярно е, че певецът изтегли късата клечка но поне му олекна.

Синтия Никсън

Актьорската гилдия също крие своите тайни. Ричърд Чембърлейн, в когото се влюби целокупното женско население на света след „Птиците умират сами“, запази тайната си с десетилетия. Благодарение на дискретния си начин на живот, той успя на направи успешна кариера и да признае интимните си предпочитания едва когато навърши 70. Неговият колега сър Иън Маккелън официално обяви, че е гей, след като навърши 50. Той има рицарско звание и е един от най-любимите шекспирови актьори в Англия, който успешно балансира театралната си британска кариера с тази на американските суперпродукции. Лорд Маккелън радва сънародниците си като крал Лир и Ричард III и останалата част на света, пресъздавайки Магнито в Х-Man или Гангалф във „Властелинът на пръстените“. За разлика от колегите си Рупърт Еверет постъпи неразумно. Той не успя да прецени факта че публиката има нужда от хетеросексуални секссимволи, които носят печалби на продуцентите и студията. През 1989 година като млад и обещаващ актьор, той прибързано призна, че е гей и пресуши мокрите сънища на жените по цялото земно кълбо. С което, естествено, закопа и кариерата си.

Фреди Меркюри

По нещастно стечение на обстоятелствата хомосексуализмът на известните личности стана повод за откровена дискусия, когато СПИН-ът се превърна във факт, който не можеше повече да се пренебрегва. Смъртта на Рок Хъдзън и Фреди Меркюри потресе света и стана причина този проблем да фокусира общественото внимание. Всички жени, които искат да се облекат стилно и с вкус, избират отявлени хомосексуалисти за консултанти и модни дизайнери. Те са единствените, които разбират нуждите на женското тяло, без да влагат интимни сексуални пристрастия. Това се потвърждава от факта, че най-известните модни дизайнери са Доменико Долче и Стефано Габана, Жан-Пол Готие и Джорджо Армани.

След Жорж Санд Мартина Навратилова дълго време беше най-известната, откровена лесбийка. През 1980 г. световноизвестната чешка тенисистка емигрира в САЩ. Деветократната носителка, на купата Уимбълдън призна открито, че е потърсила убежище в Америка не само по политически причини, но и поради факта, че е лесбийка.

Ричърд Чембърлейн

В края на миналия век и началото на този много известни жени решиха, че е крайно време и те да излязат от килера. Световноизвестната певица и композитор k.d. lang, открито си призна през 1992 г. Две от водещите на най-популярните американски толк шоу – Елън Дедженеръс и Роузи О’Донъл показаха на феновете си любимите си половинки, а малко по-късно сключиха и официален брак с тях. Макар че живее с партньорката си от 30 години, английската актриса Лили Томлин излезе на „свеж въздух“ едва през 2001 г. Носителката на престижните „Грами“ и „Тони“ награди заяви, че всички в гилдията са знаели за това, но тя реши да го обяви публично 30 години по-късно.

През 2004 г. Синтия Никсън от „Сексът и града“ излезе пред строя. Почти веднага след нея рападжийката и популарната холивудска звезда Куин Латифа си призна предпочитанията.

Единственият американски политик, който публично обяви хомосексуалността си, е Барни Франк. Това стана по времето на импийчмънта на президента Бил Клинтън относно скандала с Моника Люински, когато сенаторът от Масачузетс каза, че не може да вземе отношение по въпроса поради „прекалено многото хетеросексуален секс“ и допълни, че ако някой смята да го обвинява в нещо, трябва да има предвид, че той винаги е бил член на малцинствата. „Аз съм левичар, хомосексуалист и евреин. Единственото, което ми липсва, е да имам чернокож баща“, завърши изказването си сенаторът, което пред втрещените погледи на пуританите беше последвано от бурни аплодисменти в залата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *