Анджелина Джоли си изрязва и яйчниците!

Анджелина ще продъл­жи да се осакатява, за да смек­чи възмож­ността да се разбо­лее от рак

  Анджелина Джоли шокира целия свят с разкритието, че си е направила масектомия от страх да не развие рак на гърдата. Въпросната операция е само началото от серията хирургични интервенции, на които сексапилната актриса е готова да се подложи, за да надхитри гените си. Следващата й стъпка ще е да премахне и двата си яйчника, които са като бомба със закъснител в тялото й.

Причината за страховете на Джоли не са никак безпочвени. Преди да отстрани гърдите си и да ги замени със силиконови, звездата си направила ДНК изследвания, които показали наличие на дефектния ген BRCA1 в тялото й. Той е виновник за голям процент от наследствените заболявания от рак.

Специално при Анджелина възможността да развие тумор заради този ген е огромна. 87 % е рискът тя да се разболее от рак на гърдата и 50 % това да се случи с яйчниците й. Сега след операцията на двете й млечни жлези рискът е намалял на 5 %.

Анджелина Джоли и Брад Пит

Актрисата от години е в паника, че може да стане пациент на онкологията. Причина за това е майка й – актрисата Маршел ин Бертран. Тя близо 2 петилетки се бори с коварната болест, но в крайна сметка се предаде и почина през 2007-а на 57 години.

Кончината на родителката съсипа Анджелина, но я накара и да се замисли. Днес тя е решена на всичко, за да не остави децата си сираци.

След отстраняването на гърдите Джоли е решила да продължи да реже парче по парче тялото си. На дневен ред е звездата да махне двата си яйчника. Повечето лекари препоръчват подобна интервенция да се осъществява преди жената да е навършила 40 години, а след броени дни актрисата ще чукне 38. При все това обаче операцията може да се окаже много по-сложна от предишната. Често тя предизвиква усложнения за пациентите заради близостта на органите с коремната кухина. В чести случаи махането на яйчниците довежда и до преждевременна менопауза. Дори това обаче не е в състояние да откаже Анджелина от намерението й.

„Не искам децата ми да се безпокоят, че могат да загубят майка си заради болест, която е можело да бъде избегната. Заслужавам да имам спокойствието да ги гледам, без да се страхувам, че в тялото ми има бомба“, коментирала актрисата пред близките си.

Анджелина и Брат с децата си

Решението й да се оперира предизвика отзвук“ по целия свят.

Мнозина подкрепят звездата но има и негативни реакции. „Едва 10 процента от жените имат ген BRCA1. Не всички обаче развиват рак. Затова и трябва много да се внимава превантивната масектомия да не се превърне в някаква нова мода, предизвикана от звезди от ранга на Джоли“, коментират пък американски лекари.

Самата актриса е категорична, че не съжалява изобщо за решението си да се оперира и вече няма търпение да отдели от тялото и другата опасност за живота й – яйчниците. Това навярно ще се случи след венчавката й, която е планирана за това лято и вече на няколко пъти бе отменяна.

„Благодаря на Брад, че ме подкрепи и успя да опази тайната от децата“, каза звездата за мъжа си, след като й бяха изрязани гърдите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *