Скръбна вест! Почина Асен Гаргов!

Почина легендарният естраден изпълнител и компотизор Асен Гаргов. През последните години той се бореше с рак на стомаха.

Гаргор претърпя няколко операции в България, а тази година се подготвяше за операция в клиника в Истанбул.

Музикантът се сдобива с най- голяма популярност покрай съвместната си работа с Лили Иванова. Двамата се изявяват като дует на сцената в периода 1975 – 1991 г. Той е написал някои от най- известните песни на естрадната прима, сред които „Детелини“.

Двамата са партньори и в живота по същото време. Но така и не сключват брак. Накрая обаче се разделят, след като Гаргов й признава, че ще се жени за друга.

През 1990 г. той се влюбил в студентката по архитектура Даниела. Тя е по- млада от него с 18 години, но това не ги притеснява. Когато Лили Иванова се прибира след турне в Германия, той и съобщава, че ще се жени за новата си възлюбена. Естрадната прима е съсипана от предателството.

Даниела го дарява със син – Димитър. Семейството живее щастливо повече от 20 години, докато Асен не се разболява от рак.

asen-gargov-1

Преди няколко години с Лили Иванова отново се изпокараха. Гаргов и забрани да изпълнява всички негови песни, тъй като не му плащала за авторските права. Тя пък му отвърна с контраудар, като му забрани да използва гласа й в песните си.

Освен за Лили Иванова, той е писал много песни и за Маргарита Хранова. Имат и два дуета.
Асен Гаргов е автор и на шлагера от началото на 90- те „Развод ми дай“, който е един от символите на демократичните промени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *