Юлия Гигова на 60!

Легендарният глас на БНР Юлия Гигова, още звучи като на 30

  Легендарният глас на БНР Юлия Гигова празнува своя 60-годишен юбилей на 2 август.

Емблематичната журналистка отбеляза кръглия си рожден ден с градинско парти, на което са поканени близки, приятели и колеги, устояващи на горещините в София.

Макар годините да се събират с нулата накрая, времето не е докоснало дори с перце познатия на всички глас от най-силните години на сутрешния блок „Хоризонт преди всички“, категорични са колеги на известната водеща. И факт, тембърът на Юлия Гигова от 30-те й години, когато с пускането на радиото в началото на деня запълваше атмосферата по домовете, е съвсем същият. Макар от доста време вече да не е на ефир, гласът на водещата още се помни, просто отдавна звучи по коридорите на любимото й радио, а не от приемника.

Всъщност, Юлия Гигова е един от кадрите на БНР, олицетворяващ медията. Започнала кариерата си там през 1977, тя е изминала всички стъпала на институцията. Стартът й е като нещатен сътрудник, след това репортер, а само за 3-4 години и водещ на сутрешния блок, който по-късно получава името „Хоризонт преди всички“, както и на „Разговор с вас“, друго емблематично предаване, в което Гигова се изявява заедно с Божана Димитрова. След останалата в историята стачка на БНР през 1995 г. срещу новоназначения скандален директор Иван Бориславов, в която журналистката участва активно, тя поема длъжността отговорен редактор на сутрешната линия. През 2001 г. е избрана за член на Управителния съвет на радиото, в който изкарва два мандата, а след това и до днес създава и управлява градската програма на „Радио София“.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Юлия Гигова на 60!"

  1. ффф   11.06.2015 at 15:33

    Е какво й е емблематичното? Най -голямата интригантка, която може да съществува!!!!!!!!!!!!!!!!!Н

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *