Ширин Местан надви рака!

Ширин Местан

  „Мнозинa смятат, че живем без никакви проблеми, но това не е вярно“, каза преди време в интервю Ширин Местан. Бившата дългогодишна шефка на Агенцията за закрила на детето и съпруга на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан от дълго време крие тежка тайна.

Преди няколко години при обикновен преглед лекари откриват образувание в дясната й буза. Налага се незабавното му отстраняване и предоставяне за хистологична експертиза.

Оказва се тумор, който не е никак безобиден. Има опасност да засегне лицеви нерви, които да парализират цялата половина.

За да не се стигне до тежките последствия, медиците трябва да бъдат максимално прецизни и да махнат тумора, без да докосват дори мускулните влакна.

За щастие всичко се разминава без сериозни последствия.

Големият удар идва обаче, когато се оказва, че ракът отново се е върнал.

Ширин се подлага на нова серия от изследвания и повторна операция. Този път всичко е изчистено, като стресът и шокът от подобна интервенция си остават за пациента. Местан споделя, че това е изключително труден момент за нея, тъй като е бил съчетан и с допълнителни семейни и професионални грижи. Въпреки това днес за кошмарното заболяване й напомня единствено малък белег на бузата, който дори не се забелязва.

Със съпруга си Лютви Местан

Мнозина смятат съпругата на Лютви Местан за една от най-красивите и очарователни жени. Тя не крие, че е суетна, но винаги би предпочела здравето пред красотата. „Спомням си, че докато бях в шоуто „Байландо“, имах някои търкания със стилистите как трябва да бъда облечена. Опитвах се да правя компромис в името на шоуто и да търся баланс между рейтинга, положението на съпруга ми и възрастта ми“, разказва Ширин.

Тя не крие, че догодина ще чества 50-годишен юбилей.

Откакто чува думата „тумор“ преди няколко години, винаги си повтаря, че най-важно на тази земя е здравето. В това се убеждава още преди двадесет години, когато се запознава със съпруга си Лютви. По онова време любовта им пламва в болницата, когато той е тежко ранен в катастрофа.

В нея загиват двама техни близки приятели. Именно Ширин е тази, която връща депутата към живота и му вдъхва кураж, че всичко ще бъде наред. Тя разкрива, че дори сама се е обучила да му поставя инжекции, които да го изправят отново на крака.

Днес Ширин не държи да се върне на държавна служба. Предпочита да се занимава с преводи, тъй като знае перфектно руски и английски.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *