Цеко Минев изстреля Златко Димитров – Сиренцето в бизнеса

Цеко Минев

  Възходът на Златко Димитров започва в зората на демокрацията. Кариерата му тръгва от поста директор на микрорайон „Глобус“ в Слънчев бряг. После става управител на хотелите „Глобус“, „Поморие“ и „Феникс“ и от 2001 г. насам отговаря за тях под шапката на „Балкан холидейз“, собственост на две офшорни фирми на банкера Цеко Минев и управлявана от неговата съпруга Радка Минева.

Хора, наясно с политическите игри в несебърския регион, твърдят, че Златко Димитров е удобен на всички власти. Досега той най-добре взаимодействал с колегата си Димитър Бойчев, който преди време е бил областен шеф на ГЕРБ в Несебър. Двамата успяват да се сдобият с апетитни имоти в новопостроения квартал „Черно море“. Бойчев го получава като „социално слаб“, а Сиренцето – чрез фирмата на жена си „Ванто 2000″. В замяна тя предоставя офис терен на стойност в пъти по-ниска от тази в квартала. Според Златко обаче в това няма нищо нередно. Институциите мълчат за заменката и разследване по случая не се води.

Златко Димитров – Сиренцето

Иначе Бойчев и Димитров се познават от деца. Учили са заедно в гимназията в Несебър, откъдето идва и прякорът на Златко – Сиренцето. Така го наричат в родния му град, където местните го сочат за тих и кротък. Според тях е трудно да се опълчи на някого. Рядко е забелязван да повишава тон или да се кара. Оттам идва и заблудата, че е честен човек, който стои далече от обкръжението на мутрите. Бляскавият образ, който сам си създава Димитров, се допълва и от аскетичния му начин на живот. На официални вечери Златко не близвал никакъв алкохол. Пиел само сокове и минерална вода.

Единственият му кусур, който не успявал да скрие, е, че като премиера Бойко Борисов и той много обичал да играе футбол през работно време. Често е забелязван да го прави с местни полицаи и пожарникари.

Истинското му кариерно израстване идва, след като става заместник областен управител на Бургаска област. Тогава той поема общата администрация, финансите, транспорта и туризма в района. Звената, от които могат да се направят най-много пари. Интересен е фактът, че обществеността го помни не с нещо значимо в работата, а с крилата му фраза: „Аз не съм мек, а съм компромисен“. Така Сиренцето отговарял на обвиненията, че е подлога на всички власти. Златко Димитров се ориентира към поста изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД след оставката на Мария Михалева. Тя напусна след скандала „Алма тур“, в който стотици руски туристи останаха да спят по летищата заради дългове на компанията към превозвачите. След решението на Михалева Сиренцето се оттегли от общинския съвет и се нареди като първи кандидат за нов изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Цеко Минев изстреля Златко Димитров – Сиренцето в бизнеса"

  1. Калоян   11.09.2012 at 10:51

    Поредните шменти капели… Този бил човек на онзи, пък онзи бил свързан с трети, който пък бил подпомаган от другия… Въобще вместо факти ни се поднасят хипотези – страхотна журналистика, няма що…?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *