Цар Киро колабира в затвора, местят го тайно в болница!

Кирил Рашков - Цар Киро

  Ромският гангстер Кирил Рашков – Цар Киро е изведен по спешност в сряда следобед от Пловдивския затвор след припадък заради сърдечна недостатъчност.

Според информация, предоставена ни от надежден източник, Кирил Рашков е напуснал затвора с линейка, тъй като бил в „безтегловно състояние“ – буквален цитат, каквото и да означава това. Фактът, че мургавият менте благородник не е бил настанен в лечебницата на затвора, а директно е откаран в болница, подсказва, че състоянието му е изключително тежко.

Преди Рашков да потегли с линейка към болницата, той бил докаран в лечебницата на затвора от надзиратели на общежитието „Хеброс“. Притеснените „тъмничари“ обяснили, че Цар Киро буквално се строполил в ранния следобед, малко след като обядвал и пил следобедното си кафе.

71-годишният ромски бос от Катуница изтърпява наказанието си за хулиганство не в затвора, а в общежитие „Хеброс“ именно заради здравословните си проблеми. Кирил Рашков се труди като градинар в пандиза.

От администрацията към затворите категорично отказаха коментар по темата „Цар Киро“, което направи мистерията още по-голяма. По всяка вероятност Кирил Рашков е настанен в една от двете големи болници в Пловдив, в които имат сърдечносъдови специалисти – МБАЛ Пловдив или университетската „Свети Георги“.

Затворници от дранголника в Пловдив потвърдиха информацията за припадъка на Кирил Рашков. Според тях той бил покосен от инфаркт. Лишените от свобода коментират, че в конкретния случай Цар Киро не е симулирал, а действително е загубил съзнание – от две-три седмици насам неговото здраве рязко било влошено.

Преди няколко дни Цар Киро бил прегледан от доктор, който не работи към затвора. Лекарят предписал нови хапчета на ромския бос от Катуница и изразил мнение, че на Рашков трябва да бъдат направени нови изследвания, тъй като имал нарушена обмяна на веществата – заради повишена функция на щитовидната жлеза той линеел непрекъснато и имало опасност отново да бъде покосен от инфаркт.

Цар Киро е преживял вече два инфаркта – той страда от исхемична болест на сърцето. От години няколко коронарни артерии, снабдяващи благородническото сърце с кръв и с кислород, са запушени. По време на съдебния процес срещу ромския бос адвокатите му настояваха той да не влиза в затвора заради разклатеното си здраве. Десетките безнаказани престъпления на Цар Киро и родата му и ескалиралото напрежение в Катуница след смъртта на двама младежи обаче мотивираха съдиите да признаят мургавия менте благородник за виновен и той получи 3 години и 6 месеца затвор.

Близки до Цар Киро изразяват опасения, че разбойникът може и да не доживее да излезе на свобода. Рашков бил изключително избухлив и трудно приемал, че на стари години е загубил политическия чадър, който го пазеше дълго време.

Само преди дни адвокатите на Рашков го информирали, че съдът е постановил всички имоти на фамилията му в Катуница да бъдат съборени до края на годината, тъй като са построени незаконно. Цар Киро приел изключително тежко тази вест.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *