Фолк звездата Кали била два пъти между живота и смъртта

Кали

  Седем дни била между този свят и небитието попфолк певицата Кали, която от съвсем скоро ще поеме и по ново поприще – това на телевизионна водеща по ТВ7. А когато дошла в съзнание, първото нещо, което направила, било не да попита лекарите дали ще живее, а да огласи „Пирогов“ с популярната песен „Лиляно моме“, за да тества инструмента на своята професия – гласа си.

Две катастрофи и трима мъже са белязали живота на новата водеща на „Споделено с Кали“. Още докато майка й Надежда износвала дъщеря си, тя се разминала с малкия дявол. Бременната в шестия месец жена пострадала тежко, но предимно външно. Шили я почти цялата. Като по чудо бебето останало невредимо и изтърпяло геройски мъките, през които преминала майка му.

Кали с двамата си синове

Кали обаче пострадала сериозно на 15 точно когато току-що била одобрена за певица в оркестъра на братя Такеви. „Ладата“, в която се возела, полетяла от мост към река Искър.

Била много тежка катастрофа. Огромен гвоздей от дървения мост разпорил кожата на главата й, замалко е можел да се забие в окото и мозъка й. С последни сили Кали успява да се качи обратно на моста и да извика помощ. Седем дни не се знаело дали ще оживее, или ще умре. Била в кома в централна реанимация на „Пирогов“ в стая №6. По това време всеки ден умирал по един човек от другите стаи. Имала късмет, че смъртта подминала нейната, припомня си кошмартине дни певицата.

По време на животоспасяващата операция й извадили далака, шили й черния дроб, намествали фрактури на черепа и на ръката, бинтовали я кажи-речи цялата. Излизайки от комата, бъдещата звезда си свалила кислородната маска и запяла „Лиляно моме“.

„Беше ме страх да не изгубя гласа си и исках да се уверя, че с него всичко е наред. Мислех си, че ако не мога да пея, най-добре да си умра. Като запях, лекарите в реанимацията се шашнаха, такова чудо като мене за пръв път им се случваше“, казва още Галина, както е рожденото име на брюнетката.

Без далак, но с глас, тя все пак станала певица и лека-полека започнала да прохожда из столичните кръчми. Първо я наели в „Чепишев“, а не след дълго я взел в прословутия ресторант „Мираж“ създателят на ВИС Васил Илиев. „Бяха много размирни години. Пеех в подобни заведения, когато бяха най-големите престрелки между мутрите на Илиеви и на Карамански. Даже са ми опирали пистолет в главата докато пеех“, споделя звездата.

Мутрите се биели не само за своите си дела, но и за това кой да притежава певицата. Когато Кали пеела в БИАД, Жоро Илиев решил, че тя трябва да бъде под негова опека. „Дойде една банда да ме краде от БИАД. Хората на Слави Бинев викат: „Вие що ни взимате певицата, бе?“, а онези на Жоро: „Тя не е ничия певица, ще ходи да пее, където си иска“. В заведението на Бинев пеех за 15 лева на вечер, обаче пратениците на Илиев ми предложиха 100 марки, за да разработя в „Попското“. Отидох!“, спомня си още новата тв водеща.

От години върви пикантна легенда, че докато Главния се любувал на изпълненията на своята Кали, успял да й направи и дете – Георги, първия син на певицата. Макар на снимки тийнейджърът да има прилика с по-малкия брат на Васил Илиев, майка му винаги е отричала – и бащинството на мафиотския бос, и интимна връзка с него.

По думите на изпълнителката на „4-4-2″ бащата на Жорко е някой си Иван. Срещнала го на 23 точно в момент, в който си поставила за цел да забременее, понеже вече „изпускала влака“.

„Първият ми мъж, Стефан, беше 11 години по-голям от мен. В него се влюбих преди катастрофата. От 15-годишна започнах да водя интимен живот, а на 23 реших да стана майка. Тогава се появи Иван, точно в апогея на моята кариера. Дойде да живее в апартамента ми, който току-що си бях купила и бе празен. Спяхме в хола на един дюшек, нямахме нищо друго, но започнахме тенденциозно да си правим бебе. Познавах го около месец и то се получи“, е версията на Кали за това кой е биологичният родител на големия й син.

Не крие обаче, че Жорко е кръстен на Георги Илиев. „Още когато беше жив, му казах, че един ден, ако имам син, той ще носи неговото име. Защото в един много важен период от моя живот като семейно момиче, без да съм омъжена, направи нещо изключително ценно за мен и моето семейство, нещо жизненоважно за нас. Затова ще съм му благодарна до гроб“, откровена е водещата на „Споделено с Кали“.

След Иван и Георги сега животът на звездата владее Антон Краус. Той е баща на втория й син – тригодишния Марк. Планът им е в близко бъдеще да имат още едно дете.

 

Щяла да става шофьорка на камаз

Преди да реши, че микрофонът и сцената я теглят, Галя била мъжкарана. Дружала с момчешките банди, редовно се биела. И я биели, разбира се. Важна роля във възпитанието й изиграл по-големият й брат Пламен. Веднъж й остригал бретона почти до първи номер, когато я сварил да пуши и пие ракия.

„След 8-и клас реших да ставам шофьор на КАМАЗ. Идеята ми дойде от казиченските гьолове, където имаше кариери, багари, камиони… Идваше един голям КАМАЗ и една мацка с коса, дълга до кръста и с къси дънкови панталонки слизаше от него, скачаше в гьола, къпеше си и пак на КАМАЗ-а. Това ми се стори красиво, трябваше и аз да стана камазаджийка“, казва Кали. Майка й и брат й не й позволили. Вироглавата тийнейджърка обаче записала друго мъжко училище – техникум по металургия, откъдето излязла с професия технолог на цветните метали.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *