Уволнен ли е Иво Сиромахов?

Иво Сиромахов
Иво Сиромахов

  Напуснал ли е Иво Сиромахов „Шоуто на Слави“? Този въпрос стана особено актуален след първите следваканционни издания на шоуто на Слави. Сценаристът и неговият колега Филип Станев не се вяснаха в предаването, а имената им изненадващо бяха заличени и от сайта на продукцията. Затова и мълниеносно се разнесе бомбастичният слух, че двамата са скъсали с Дългия, като версиите за това какво се е случило бяха няколко.

Първоначално мълвата изпратила дясната ръка на шоумена в новото шоу на Любо Нейков „Голата истина“, което се излъчва веднага след Слави. Още след премиерата на новото предаване този понеделник обаче стана ясно, че Сиромахов и Станев не са се присъединили към „Дрийм Тийм“. Или поне не и официално, тъй като имената им ги нямаше във финалните надписи. Пък и репликите на Любо Нейков и Ели Гигова бяха горе-долу забавни, което навежда на мисълта, че не са дело на кадрите на Трифонов.

Всяка година музиканти, актьори и балерини напускат Слави. Изглежда е дошъл редът и на сценариста Иво Сиромахов
Всяка година музиканти, актьори и балерини напускат Слави. Изглежда е дошъл редът и на сценариста Иво Сиромахов

Според плъзнали клюки Сиромахов и колегата му се счепкали с учиндолеца за пари и затова си вдигнали шапките. Двамата си дали сметка, че сега всяка телевизия търси опитни сценаристи, и били убедени, че бързо ще си намерят нова работа. Можело да пишат и фейлетони за вестниците.

Липсата на Иво Сиромахов от шоуто на Дългия е осезателна, тъй като именно той изпълняваше ролята на сив кардинал в екипа след напускането на Росен Петров, а сядаше и в стола на Трифонов, когато титулярът го нямаше. Сценаристът бе и лице на комедийния проект „Младост 5″, който обаче имаше катастрофален неуспех и бързо падна от екран.

Филип и Иво започват работа в „Шоуто на Слави“ още преди 13 години. Освен скечове за шоуто, Станев пише и текстове за песните на „Ку-ку бенд“. Бил е и сценарист във форматите „Мюзик Айдъл“, „Пей с мен“, „Денсинг Старс“, „Бягство към победата“ и „Гласът на България“ -всичките, продуцирани от компанията на Слави.

Каква е истината за внезапното изчезване на Сиромахов и колегата му от вечерното шоу, тепърва ще се изяснява. Възможно е и двамата да не са напуснали фирмата на Дългия „Седем осми“, а просто да са пренасочени към някой от новите му тайни проекти. На тази мисъл навежда и хладнокръвието, с което Иво посрещна коментарите за евентуалната му раздяла с „Шоуто на Слави“ на страницата си във Фейсбук.

филип Станев (в средата) и Иво Сиромахов (вдясно) почват в „Шоуто на Слави" преди 13 години
Филип Станев (в средата) и Иво Сиромахов (вдясно) почват в „Шоуто на Слави“ преди 13 години

„Какво да кажа? Животът продължава. По-късно ще дам официално изявление“, написа той във вторник по обяд. Няколко часа по-късно пък постна майтапчийска декларация, в която иронизираше слуховете, касаещи отношенията му с Трифонов. „В крайна сметка всичко около скандалите ни ще стане ясно най-рано на 12 септември, но не по-късно от 24 януари“, отбеляза той в шеговит стил на сайта си.

Дори и след „Шоуто на Слави“ да остане без работа, Иво Сиромахов няма да гладува, твърдят запознати с житието му. Сценаристът е бракуван за заможна бизнес дама, която върти успешна туристическа компания.

„Освен че работи здраво, жена ми намира време да се грижи за мен и децата ни, което понякога ми се струва доста по-трудно от ръководенето на една фирма“, хвалил е половинката си нашумелият телевизионер.

Със съпругата си Зорница Сиромахов се запознал на театрално представление в началото на 90-те. И двамата били фенове на изкуството и бързо намерили общи теми за разговор.

Иво Сиромахов След известен период на ухажване Иво цъфнал в дома на изгората си и издекламирал: „Искам ръката на Зорница!“. „Баща й – мъж планина и военен летец, се разплака“, спомня си сценаристът. На последвалата сватба кумували Чочо Попйорданов и Хилда Казасян. От жена си Иво Сиромахов има синове Борис и Мартин. С тях той често може да бъде засечен по мачове на „Левски“. Би Ти Ви кадърът е заклет фен на подуянския отбор. Много запален е и по конната езда. В „Шоуто на Слави“ 41-годишният столичанин попаднал покрай някогашната си работа в „24 часа“. В културния отдел на ежедневника той се трудил от 1998 до 2000 г. В същия този период сценаристите на Трифонов списвали за газетата седмичната притурка „24 хъша“.

Сиромахов помагал с каквото можел на телевизионерите и в един момент те го поканили в екипа си.

Иво е възпитаник на Софийската класическа гимназия. Там се научил да пуши цигари „Феникс“ и да пие водка и джин в големи количества. Там прописал и хумористични пиеси, благодарение на които станал популярен сред връстниците си. Девойките въздишали по него, но той не им обръщал внимание, защото бил влюбен в Аня Пенчева. Признава, че често мастурбирал, представяйки си я гола.

В 11 клас Сиромахов зарязал учението. Причината? Решил да кандидатства режисура и вместо в клас всяка сутрин отивал да гледа репетициите за спектакъл на Младен Киселов. С последния го свързал Иван Радоев.

Родителите на Иво изобщо не подозирали с какво се занимава синът им по цял ден. Даскалите също. „След половин година срещнах класната на улицата, – разправя сценаристът. – Демократична женица, тя плахо ме попита: „Какво става с теб? Имаш огромно количество неизвинени!“. Обясних, че искам да ставам режисьор и нищо друго не ме интересува. Тя извинително намекна: „Добре, ама все пак към края на срока ела. Да те изпитат и да имаш някакви оценки“. И започна да ми оправя отсъствията на своя глава. Младен Киселов ме наричаше асистент Сиромахов и всячески стимулираше самочувствието ми. Постоянно ми благодареше – така и не разбрах за какво.

Понякога ме оставяше да водя репетициите на спектакъла, където играеха Стоян Алексиев, Мария Каварджикова, Ники Цанков и Константин Цанев.“

Човекът, на когото при отсъствията си Слави Трифонов редовно поверяваше предаването си, успял да осъществи школската си мечта. Завършил режисура във ВИТИЗ и дори поставил няколко пиеси. Една от работите си в театъра – спектакълът „Макбет“, сам определя като грандиозен провал. Действието в постановката му се развивало в Шотландия, а интригите се въртели около производството на уиски.„Тогава бях на 22 и се удавих в Шекспир“, признава си нашумелият сценарист и шоумен.

От театъра той се отказал през 1996-а. Тогава управлението на Жан Виденов бе вкарало страната в невиждана икономическа криза и храмовете на Мелпомена бяха останали без публика. Иво решил да смени професията си, за да не прави представления за по 20-30 зрители.

Сиромахов е роден на 29 декември 1971-ва в центъра на София, на „Петте кюшета“. За възпитанието му в детските му години се грижела гувернантка. Жената била гръцко-унгарски произход и знаела 5 езика. На своя питомец обаче говорила само на немски. „Още помня как е плешивина – „глаце“. Това беше най-веселото – да срещнем на улицата някой плешивец. Сега, като ми дойде и на мен до главата, виждам че не е чак толкова весело“, разправя Иво.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *