Тъстът на Дянков го изгони в Русия

Тъстът на Дянков Питър Фройнд го прокуди от Америка
Тъстът на Дянков Питър Фройнд го прокуди от Америка

  Симеон Дянков предизвика гнева на тъста си – известния физик Питър Фройнд, след като реши да прибере в САЩ официалната си любовница Ирина Велкова. Америка се оказа буквално тясна за бившия финансов министър и държанката му Ирина, след като преподавателят в Чикагския университет с връзки във федералния резерв узна за авантюрата им.

С цялото си нахалство, след като се провали с гръм и трясък в България, Дянков помъкна към Америка и Ирина. Дори и отвъд океана очилатият Брад Пит и метресата му не се свеняха да демонстрират забранената си любов. Те си позволяваха да се показват заедно на публични места, да се гушкат и целуват без грам притеснения.

Приказката им в Щатите обаче продължи едва няколко месеца. След като узнал за наглата изневяра на съпруга на дъщеря си, Питър Фройнд се постарал да остави влюбения Дянков без никакви работни ангажименти.

Симеон Дянков със съпругата и синовете им
Симеон Дянков със съпругата и синовете им

За физика с принос в основите на струнната теория това не било никак трудно, защото той има солидни връзки в най-висшите слоеве на американското общество, споделят източници. Те са категорични, че преди години именно Фройнд уредил на зетя си уютното кресло в Световната банка, където финансистът работеше, преди да стане финансов министър и вицепремиер у нас.

След като така и не успя да си намери работа в Щатите, бившият министър на финансите се принуди да потърси реализация в Русия и стана ректор на Руската икономическа школа.

„Едва ли по своя воля Дянков се е преместил в Русия. Явно здраво е ядосал тъста си“, коментират близки до финансиста. Те са категорични, че черни облаци са надвиснали над благополучието на бившия министър. Освен без работа в Щатите, той на практика се оказва и без никаква собственост на свое име, защото всички активи на семейството се водят на съпругата му
Керълин.

С Ирина Велкова
С Ирина Велкова

На наш Симо ще му се наложи да се прости с доходоносните си акции на едни от най-големите и бързоразвиващи се компании в световен мащаб като „Ейпъл“, „Дженерал Електрик“, „Хартфорд Файненшъл“ и „Клийн Енерджи“ на стойност 291 990 лева цена на придобиване според данъчната му декларация за 2010 година. Всичките акции са записани на името на съпругата му.

„Каква е тази жена, заради която Дянков заряза семейство, работа, кариера и пари“, не спират да се чудят близките му.

Фаталната Ирина Велкова и Дянков се сближават веднага след встъпването му в длъжност министър. Двамата се запознават при агитирането за парламентарните избори през 2009 г. Тогава студентката е член на младежката организация на ГЕРБ и работи усърдно най-вече на територията на община „Студентска“.

След изборната победа Велкова се влива в държавната администрация.

Кариерата й тръгва необяснимо нагоре. Тя прескача стъпалото на административен съветник на министъра на финансите и светкавично заема поста началник на кабинета му. Още повече, фаталната хубавица е зачислена на работа директно към Министерски съвет, а не към финансовото ведомство, въпреки че по това време няма необходимия образователен ценз.

Симеон Дянков Ирина ВелковаПо това време на влюбените им се налага зорко да крият забранената си
любов.

И докато за колегите й от коридорите на финансовото министерство връзката им е общоизвестна, двамата непрекъснато се пазят да се появяват заедно публично.

Единствено на пътешествията си извън граница двамата могат да се успокоят и да се целуват и прегръщат пред пасивните погледи на чужденците.

Именно по тези причини фаталната Велкова придружава Дянков на работни визити из целия свят.

Това не се промени дори след като Дянков напусна министерското кресло в България, отбелязват завистливо бившите й колеги. Дянков и Ирина се отдадоха на любовно пътешествие и отвъд океана, което обаче ще струва твърде солено на бившия финансист. Според запознати въпрос на време бил и разводът на Симеон с властната му американска половинка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *