Турска клетва затрила певицата Рейхан

Рейхан
Рейхан

  Проклятие, изречено от влюбена туркиня, пренебрегната от обекта на чувствата си, затрило от този свят две млади надежди на музикална компания „Пайнер“ – Рейхан и Севджан. На 25 август се навършиха 8 години от адската катастрофа, при която намери смъртта си по-популярната от двете, 19-годишната Рейхан, а 4 години преди трагичния инцидент при сходни обстоятелства и на възраст същата като нейната на онзи свят се пренесла и нейната по-голяма сестра.

Доста са съвпаденията, белязали живота на обичаните певици от турски произход, спомнят си днес в родния им Ямбол. Дарбата и на двете били гласовете им, и двете издъхнали на пътя на по 19 години, а по ирония на съдбата родената на 23 юли Рейхан изпаднала в кома на същата дата…

Нещастията в скърбящото семейство започнали през 2001 г, когато се стекъл цял Ямбол за да изпрати до гроба красивата Севджан.

В града нямало човек, който да не познавал 19-годишото момиче. Младата девойка огласяла не една и две местни сватби, кръщенета и други тържества. Вещи в областта на музиката предричали на Севджан блестяща кариера, но тъмни сили се намесили в нейната съдба.

Рейхан и Севджан - две сестри, зве еднакви фатални съдби
Рейхан и Севджан – две сестри, зве еднакви фатални съдби

„Животът тепърва й предстоеше. Прегази я пиян шофьор на улицата. Беше в много тежко състояние, с доста поражения по тялото, и по-късно почина в болницата. Майката на двете момичета не е за завиждане. И двете да умрат по един и същи начин, при катастрофа, след кома. Горката жена! Ужасно е, когато родител надживее децата си. Добре че има още един син“, казват ямболци.

От години из града витаела смразяваща мълва, че черна прокоба е застигнала двете сестри. Легендата носи, че преди много време, когато родителите им все още не били семейство, бащата изоставил туркиня, изгубил ума си по майката на Севджан и Рейхан.

„От него пренебрегнатата жена искала да има деца, но когато разбрала, че друга я е изместила, я проклела някой ден има ли дъщери, да не доживеят майки да станат. Дали е така или не, един Господ знае, но няма друго логично обяснение за съвпаденията при смъртта на Севджан и Рейхан“, настръхват при спомените си за своите съгражданки в Ямбол.

Пътят между Габрово и Севлиево пък се превърнал в лобно място на бившата дуетна половинка на режисьора Люси Иларионов. На 23 юли 2005 г. автомобилът „Опел Астра“ с кърджалийска регистрация, в който пътували Рейхан, приятелят й Мартин Кискинов – Кезо и още двама музиканти от оркестър „Кристал“, излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво. Четиримата пътували за Габрово, където е трябвало да свирят на частно парти.

РейханЗад волана бил 31-годишният Кезо, който загинал на място. Пътникът до него, 42-годишният Бисер Асенов от Кърджали – също. Рейхан и още един музикант седели на задната седалка.

Докато 28-годишният Северин Йорданов се разминал с фрактура на дясното бедро и лявата ръка, без опасност за живота, по певицата нямало здраво място – счупени череп и таз, мозъчен кръвоизлив, множество травми, фрактури на гръдния кош, на таза и спукан пикочен мехур…

С поредица от операции в болницата в Габрово лекарите се борили за живота на красивата певица и успели да я стабилизират. Състоянието й позволило след няколко дни да бъде транспортирана до София и настанена в „Пирогов“, където Рейхан излязла от комата, но продължили да я поддържат в медикаментозна наркоза. По-късно я преместили и в Правителствена болница.

Там, точно когато професори и доценти вече били сигурни, че младото момиче ще живее, осланяйки се на изследванията и жизнените й показатели, сърцето й неочаквано спряло – месец и 2 дни след пътния инцидент.

„Говори, се че в последните минути преди катастрофата между Рейхан и Мартин избухнал скандал. Кезо я обвинил, че му е изневерила. В пристъп на ярост неусетно натиснал повече педала, изпуснал волана и така убил и себе си, и нея“, споделят още жители на Ямбол.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Турска клетва затрила певицата Рейхан"

 1. Анонимен   10.08.2016 at 16:57

  Tq tochno togava idvashe na bratovchetmi svadbata

  Отговор
  • Анонимен   26.03.2017 at 14:46

   Имаш ли фейсбук и можеш ли да ми разкажеш?

   Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *