Тодор Колев изгуби говора си след мозъчната операция!

Тодор Колев е известен с перфекционизма си. Понеже след операцията не може да изговаря някои думи правилно, актьорът предпочита да не се излага пред лекарите

  Дума не е обелил Тодор Колев откакто бе опериран от тумор в мозъка в началото на януари. Актьорът мълчал и симал с глава, но дори не отварял уста в опит да си общува с лекарите, научихме от медици във Военномедицинска академия. Докторите обаче са категорични, че причината не е в загубата на гласа му.

Тодор Колев нямал никакви проблеми с речта и мълчал от неудобство. Според лекарите още след мозъчната операция, която му била направена в средата на декември, той изпитвал затруднения да произнася някои от гласните звуци. Така думите му на моменти били трудноразбираеми, но това се случвало съвсем рядко. Въпреки това актьорът, който е известен в театралната гилдия с перфекционизма си, се ядосвал много от недъга си и И общувал само със съпругата си Мария.

Жената на Тодор Колев всеки ден е неотлъчно до него във ВМА. От болницата той бе изписан още преди седмица, но срещите му с докторите продължават ежедневно. Всяка сутрин той се връща в клиниката, където спасиха живота му на 7 януари с трета поред операция. При нея бяха изрязани метастази на рака в костите на краката му.

Със съпругата му Мария

Тъй като му бяха поставени импланти на оперираните места, актьорът ще трябва да свикне с тях посредством продължителни рехабилитации.

В момента той все още не е стъпил на крака. Съпругата му Мария го води в болницата с инвалидна количка. А според докторите най-рано след месец той ще може да стане от уреда. Първо и при добро развитие на рехабилитациите в средата на март ще се движи напълно самостоятелно.

Лекарите са оптимисти и смятат, че актьорът се възстановява с темпове, присъщи на млад организъм. Затова и смятат, че той ще се повлияе добре и сравнително бързо от физиотерапията. Освен това за него се грижел екип от най-добрите специалисти във ВМА.

Засега остава неясно само дали Тодор Колев ще възвърне нормалния си говор. Лекарите гадаят дали наистина проблемите с изричането на някои звуци са причина за мълчанието му, или актьорът не отваря уста по някакви други съображения. Каквито и да са те обаче, успокоителното е, че няма речеви проблеми, а здравето му като цяло се стабилизира и подобрява от ден на ден.

Колегите и почитателите на Тодор Колев не са спрели да се молят за него.

Той сериозно изплаши всички, които го обичат, дни след Нова година, след като стана ясно, че е претърпял трета поредна операция заради коварното си заболяване. Първоначалните сведения бяха, че състоянието му е доста тежко и цяла България трепереше за здравето и живота му близо седмица, докато стане все пак ясно, че най-лошото е минало и интервенцията е успешна.

Колоев страда от рак на белия дроб от около година и половина. Още след като стана ясна диагнозата му, той бе опериран за първи път във ВМА от метастази в мозъка. Възстанови се бързо и много от колегите му дори не разбрали за проблема. Актьорът е доста пестелив по отношение на личния си живот и винаги е приемал с достойнство и най-тежките изпитания на съдбата. Затова не позволи на болестта да го сломи и почти веднага се върна на работа. Той бе главен персонаж в комедийната поредица на TV7 „Сутрешен блок“ и радваше зрителите с талантливата си игра месеци наред. А през цялото това време е стискал зъби от нечовешките болки…

В началото на декември миналата година обаче състоянието му се е влошило рязко. Лекарите открили разсейки в костите, главата и гръбначния стълб и веднага препоръчали операция с надеждата, както и миналия път, да успеят да премахнат метастазите и да спрат развитието на тумора. Първо оперирали главата му, защото според специалистите там разсейките били съвсем малко и лесни за отстраняване. След Нова година дошла и третата операция, за която вече също е ясно, че е успешна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *