Тишо на Венета Райкова фалира!

Венета Райкова и Тишо

  Безметежните дни на Венета Райкова са към края си. Бизнесът на съпруга й Тишо, когото тя си хареса по време на участието му в „Биг Брадър“, затъва. Нищо чудно в скоро време на водещата да й се наложи да издържа мъжа си, каквато практика вече има в Нова телевизия. Припомняме, че преди години Гала преживя финансов шок с фалита на първия си съпруг Константин Будев и известно време бе единствената, която внасяше пари в семейния бюджет.

Първите индикации за бизнес проблемите на Тихомир се появиха преди няколко години. Тогава се заговори, че заведението му, което се намира в близост до бул. „Дондуков“, ще спусне кепенци, заради липсата на достатъчно клиенти. По цели дни никой не влизаше в просторния индийски ресторант и само Тишо и съпругата му ходеха там с приятели, за да намират работа на персонала си.

Тишо с малкият Патрик

Екзотичната храна, която се предлага в кръчмата „Тадж Махал„, се оказа не по вкуса на родните чревоугодници. А и цените там не са по джоба на обикновения българин. Супа от леща се предлага за 10 лв., а пилешка яхния – от 16 лева нагоре.

Притиснат финансово, миналата година Тишо трябваше да пусне служителите си в извънредна лятна отпуска.

Така той спести средства от заплати. Когато отново отвори ресторанта, успя да му вдигне леко оборота, но не за дълго.

В последната година кризата съвсем е съсипала брадъра и той вече си блъска главата, че не е продал индийската си гостилница овреме. Сега единственият му начин за привличане на клиенти е чрез популярните ваучери за колективно пазаруване. С тях в заведението правят отстъпка от цената с повече от 50 процента.

Липсата на достатъчно оборот логично доведе до нови съкращения в ресторанта и до не толкова ласкави коментари от страна на клиентелата. В интернет заваляха оплаквания от персонала, от качествата на храната и сервирането. Много от опиталите автентичната кухня на шеф готвача Чандра Кандел и неговия помощник Тикарам Кандел са силно огорчени и се заканват повече да не стъпят в заведението.

„Бях купила ваучер за „Тадж Махал“ и решихме да отидем. Направих резервация за петък. Сервитьорката, като разбра, че сме с ваучер, ни изгледа сякаш сме втора ръка хора. Основното и оризът дойдоха преди салатите и супите, а десертите ги чакахме над 25 мин. Почти всички чинии бяха с изпочупени ръбове, а келнерката ни игнорираше през цялото време и се държеше ужасно. Най-вероятно вината е на самия ресторант, който аз лично страшно много харесвах някога. Навремето ходехме там често, но след тази случка едва ли ще повторя!“, заканва се една от разочарованите клиентки на Тишовата кръчма. Друга пък се жалва, че е измамена в грамажа на порциите, които си харесала и смятала, че за да не затвори ресторанта си, брадърът решил да прави огромни икономии от продуктите.

Ако индийското заведение бъде затворено заради слаба посещаемост, съпругът на Венета Райкова ще остане съвсем без занимания. Преди това той се провали в организирането на бънджи скокове, а брат му го натири и от автосервиза, който двамата стопанисваха в столичния квартал „Враждебна“.

Както изглежда, при фалит на Тишо глава на семейството ще стане Венета Райкова. Впрочем тя отдавна се жалва пред приятели, че заслугата за запълването на семейния бюджет е предимно нейна. Мълви се, че и наскоро закупеното й баровско жилище в престижен столичен квартал водещата платила със собствени средства.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *