Тервел и Кубрат израснали в лишения

Кубрат и Тервел Пулеви
Кубрат и Тервел Пулеви

  Кубрат Пулев е звезда в световен мащаб и това ужасно много изнервя десетки и дори стотици комплексари в държавата ни. Момчета с огромни амбиции и нулеви успехи биха искали по някакъв начин да омаловажат постиженията на Кобрата. Разклатените психически натегачи трудно биха могли да стигнат до човека, който чака бой със световния №1 Владимир Кличко. Затова пък не липсват провокации по посока на най-близките му хора, и по-конкретно към брат му Тервел Пулев.

Бронзовият медалист на олимпийски игри е нападнат от четирима ербапи, които решават да си премерят силите с издънка на известния род Пулеви. Започва жестоко меле. Опитният боксьор понася удари, но неговите крошета се оказват по-добрите аргументи в разрешаването на спора. Четиримата агресори са натръшкани на земята и след първото полягане в хоризонтална поза никой не се престрашава да се изправи, за да се пробва пак. За свой лош късмет Тервел чупи костица, докато размазва носа на единия от съперниците си. Лекарите са категорични, че той няма да успее да се възстанови до световното по бокс. Не е чудно, че при тези обстоятелства братът на Кубрат Пулев без много замисляне приема предложението да влезе във „ВИП Брадър“, за да изкара доста по-добри пари от тези, които би получил за медал на световното.

Цялото семейство Пулеви се изсипа на летището през август миналата година, когато Тервел се завърна от Олимпиадата в Лондон с бронзов медал
Цялото семейство Пулеви се изсипа на летището през август миналата година, когато Тервел се завърна от Олимпиадата в Лондон с бронзов медал

„Тервел сякаш изкара късмет с това счупване. Ако беше здрав, нищо не би го отклонило от целта да вземе злато на световното по бокс. Баща му ги научи двамата с Кубрат да дават всичко за спорта и всички видяха, че усилията и лишенията им се връщат“, хвалят Тервел негови приятели. Думите им в никакъв случай не са плод на стандартно подмазване. Тервел и Кубрат наистина получават почти спартанска подготовка от техния баща Венко Пулев, който е шампион в тежка категория в средата на миналия век.

„Израснахме в доста лишения. Майка ни почина много млада и татко трябваше да се погрижи за 5 деца. С Кубрат правехме каквото можем, за да му помагаме. Знам какво е да изкараш седмицата с 5 лева в джоба. Най-важното беше трите ни сестри да са добре, да са облечени и нахранени. Спортът ми се струваше добра възможност за бягство от нищетата, признава Тервел. Той със сигурност е не по-малко успешен спортист от брат си. Все още не му е дошъл моментът да се премести в професионалния бокс, където славата и парите са много по-големи.

Тервел Пулев
Тервел Пулев

„Тервел със сигурност има голям шанс да пробие при професионалистите, ако продължи да се труди усилено и ако има малко късмет. Ще му помагам с каквото мога, защото винаги сме си помагали в добро и лошо“, категоричен е Кубрат Пулев. След всяка значима победа той попада първо в прегръдките на брат си Тервел. Двамата са неразделни от малки и наистина са свикнали да се изправят рамо до рамо срещу житейските несгоди.

И все пак Кобрата винаги е бил по-буйният и нахакан от двамата. Приятели на братята с учудване коментират, че Тервел си е позволил да участва в мелето с четиримата провокатори. В други подобни ситуации той е успявал да се измъкне, без да предизвика поражение върху тялото на твърде непредпазливите скандалджии.

„Тервел е спокойно момче, което не предизвиква боеве. Нормално е да отговори, когато го предизвикат, но без да вдига излишни панаири.

Винаги е казвал, че махленските свади ще го изложат пред приятели и жена му Диана“, твърди близък другар на бронзовия ни медалист от олимпийски игри. В интерес на истината красивата волейболистка Диана наистина има основна вина за успехите на Пулев. Двамата така и не намират време да се оженят, но раждането на сина им Калоян е по-силно сплотяващо събитие от подписа в гражданското. Поне така твърди Тервел.

Тервел Пулев със съпругата си Диана ненова и синът им
Тервел Пулев със съпругата си Диана ненова и синът им

„С Диана се познаваме още от училище, но по това време въобще не сме си обръщали внимание едни на друг. Чак по-късно осъзнах колко добро и умно момиче е. Засякохме се на спортен лагер в Белмекен и не ми трябваше много, за да разбера, че това е жената на живота ми.

За разлика от повечето мъже, мен ме интересува и вътрешната красота. Не съм безмозъчен спортист, който иска само да го хвалят колко красива кукла е сложил до себе си в колата“, категоричен е Тервел. Той наистина не влиза в категорията на спортистите с 0,2 грама сиво вещество в главите. Боксьорът завършва две специалности в НСА, а след това успява да влезе и право в Софийския. На Тервел не му е никак лесно да се справи със сложните лекции и упражнения. Още повече го мъчат завистливи професори, които късат с мотива, че известните нямат повече права от известните. Такъв един преподавател с кораво сърце разбива на пух и прах написаното от боксьора ни по Семейно право и го оставя на поправка.

„Дребните неуспехи не ме притесняват, защото баща ми ме е учил никога да не се предавам. След излизането си от „ВИП Брадър“ ще се постарая да си взема всички изпити“, категоричен е Тервел, който заедно със Станка Златева, е сигурен фаворит за място на финала.

ВИЖ ВИДЕОТО: 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *