Тежка болест повали на легло 92-годишната актриса Таня Масалитинова

Таня Масалитинова

  Легендата Таня Масалитинова закъса сериозно със здравето, научихме от самата нея. Наближаващата 92 години актриса пипна двойна бронхопневмония. Заболяването й е съпроводено с треска и отпадналост.

„Дъщеря ми беше покосена от тежък грип. Но въпреки че бяхме доста предпазливи, и аз се разболях. Вдигнах температура и започнах да кашлям. Личният ми лекар дойде вкъщи и веднага ми постави диагноза – двойна бронхопневмония. Предписа ми антибиотик и витамини“, сподели г-жа Масалитинова в телефонен разговор с репортер.

Тези дни докторът й казал, че тя пак се чувства слаба.

През по-голямата част от деня лежи и си почива. „Вече дори не си спомням от кога не съм слизала пред блока с проходилката“, откровена е актрисата.

Спомени, спомени

Заради трудната си подвижност тя е загубила желанието си за живот. Чувства се излишна, в тежест на близките си.

Смъртта не я плаши, защото вярва, че животът е енергия, която след кончината на човек се преобразува в нещо ново.

„Не е умрял само този, който не се е родил“, философски разсъждава Таня.

Нейните здравословни проблеми започнали още когато мъжът й бил жив. Приятелка я завела в частна клиника при някакъв известен лекар, но той я успокоил, че ставите й са наред. Да, ама не, положението й се усложнило.

Масалитинова има оплаквания и от кръвното си.

Спряла е цигарите, но артериалното й налягане при все това излиза извън нормалните граници. „Знам, че няма да стане по-добре. Примирявам се. Винаги съм била подвижен и деен човек и заседналият начин на живот доста ме огорчава“, казва великата актриса, на чиито роли в театъра са се наслаждавали няколко поколения.

За Таня се грижи дъщеря й, която в миналото е била специалист по външна търговия. Помага и внукът й – 43-годишен сценограф. „Той работи в Кукления театър като художник по рекламата“, казва за наследника си Масалитинова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *