Тв. водещата Надя Обретенова стана магьосница, разваля заклинания!

Надя Обретенова

  Сериозната физиономия на Надя Обретенова и криминалната тематика на предаването й „Студени следи“ по нищо не подсказват, че дългогодишната водещата на „По света и у нас“ залита по окултното. Колегите й на „Сан Стефано“ 29 обаче са наясно, че вярва в предсказания, енергийни намеси и всякакви паранормални явления.

Надя от години си има личен астролог, чиито съвети следва педантично. Блондинката се е консултирала със звездите не само за датата на раждане на детето си, както е модерно днес сред повечето майки, ами и за прости неща от ежедневието – като например как да си направи графика за дежурства в телевизията.

Обретенова в рудник „Димов дол“ в Рудозем, където снима филм за предаване, посветено на миньорите

Обретенова е убедена, че нищо в този живот не е плод на случайност и именно подредбата на зодиакалните знаци е виновна за положителните или отрицателните събития в съдбата на всеки. На „Сан Стефано“ 29 твърдят, че като по-млада, тя залитала още повече по паранормалното и била редовен клиент на всевъзможни врачки и гадатели. Обретенова твърдо вярвала в думите на пророците, касаещи нейното бъдеще, и дори носела различни талисмани за късмет и предпазване от уроки.

Освен това била убедена, че и самата тя е способна да разваля магии със съответния инструментариум.

Напоследък манията на журналистката по ясновидците позатихнала, но Надя не се отказвала от хороскопите. Първата й работа сутрин била да се запознае подробно с астрологичната прогноза за предстоящия ден.

Водещата има щастливо семейство със съпруга си Петър и дъщеря им Неда

Звездите явно са били благоприятно подредени, когато бившата водеща на „По света и у нас“ и настояща на „Студени следи“ се е задомявала. Обретенова има щастливо семейство с партньора си Петър и 12-го-дишната им дъщеря Неда.

Мъжът на Надя не е случаен човек. Той работи в системата на МВР и често е основният й информатор по случаите, които разплита в криминалното си предаване.

Професията на съпруга й е и поводът, който ги запознава. Първата им среща е преди около 15 години в коридорите на Нова телевизия. Надя Обретенова е водеща в частния канал, а значително по-възрастният от нея Петър идва, за да донесе някакви материали.

След няколко разменени погледа журналистката без притеснените иска телефона на МВР кадъра и двамата си уговорят среща. Чак впоследствие Надя научава, че мъжът, на когото е хвърлила око всъщност е женен с дете. Това обаче не й пречи да се превърне в разтурикъща – развежда на бърза ръка избраника си и свива семейно гнездо с него.

Звездата на БНТ винаги е отказвала категорично да сключи брак. Макар мъжът й да няма нищо против пак да се разпише в райсъвета, Обретенова е тази, която се дърпа. Тя твърди, че и без подпис може да гради семейна идилия.

Надя иска да е журналист още от ученическите си години. Родителите й са обикновени, отрудени хорица и след като проучват как стоят нещата, й обясняват, че в желаната от нея специалност се влиза само с връзки, а бройката на приетите е не повече от 6 човека. Затова когато завършва гимназия и идва време за решение какво да учи, девойката се явява на изпит за Лесотехническия институт. Но не успява да се класира и се записва в полувисшия железничарски институт, който след 1989 г. става университет.

Докато учи инженерната специалност, Надя задължително трябва да сключи договор за стипендия и финансиране на обучението си с една от трите фирми – БДЖ, трамвайния транспорт или метрото. Подземните влакчета й се виждат най-добрата възможност и тя избира този вариант. После обаче настъпват радикални промени в политическата и икономическата система у нас и проектът за метрото е замразен за дълго.

Като става ясно, че няма да работи под земята, Надя Обретенова се хваща на щат в завод за автоматика и телемеханика. Длъжността й там е елмонтьор. Бъдещата тв звезда е принудена да става в 5,30 ч. всяка сутрин, за да майстори релета за вагони.

Някъде в онзи период девойката се връща към мечтата от ученическите си години и решава да се подготви за кандидатстудентските изпити по журналистика. Приемат я от раз в така желаната специалност и моментално напуска завода.

Един ден на таблото в журналистическия факултет Надя зърва обява, че нова медия търси студенти за работа в новините. Когато отива да кандидатства, вижда, че е пълно с камери. Тогава разбира, че ще се пробва за телевизия.

В Нова Обретенова остава 6 години. После получава обаждане от тогавашната шефка на дирекция „Информация“ в БНТ Мира Нейнски с предложение за работа. Надя приема, без да се замисли, и слага началото на същинската си звездна кариера.

 

Тя е гласът от метрото

Хилядите столичани, возещи се всекидневно в метрото, са свикнали със съобщението „Внимание! Вратите се затварят! Следваща спирка…“. Колцина обаче предполагат, че монотонният женски глас, разнасящ се от тонколоните, е на Надя Обретенова?

Водещата на БНТ озвучава подземния транспорт от създаването му. Поканена е лично от шефа на метрополитена, който я познава от студентските й години в жп института.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Тв. водещата Надя Обретенова стана магьосница, разваля заклинания!"

  1. Bryce   27.10.2021 at 3:13

    I quite like reading through a post that can make people
    think. Also, thank you for permitting me to comment!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *