Татяна Лолова: Чудя се защо ме харесват младите хора!?!

Татяна Лолова

  Татяна Лолова изпадна в особено емоционално състояние на годишнината от смъртта на Хачо Бояджиев, на която бе специално поканена. Актрисата върна лентата на спомените си, а присъстващите онемяха от откровенията й. Изповедта си Таня Лолова направи и пред репортер.

Хачо беше невероятен, нестандартен човек. Няма такива като него вече.

Не помня кога сме се срещнали за първи път. Струва ми се, че целият ми живот е бил изпълнен с него. Когато ме канеше на участията, винаги казвах: „Не! Това не мога да го направя!“. В крайна сметка го правех.

За мен той ще си остане гръмовержеца Зевс.

Хачо Бояджиев

Заради него дори веднъж играх по пачка. През 1992 година искаше да прави „Кабаре Българан“. Появи се с договора навръх рождения си ден на 20 януари. Звъни на вратата и ме кандърдисва.

Както ми взе подписа, край на всичките любезности. Грабна договора. „Абе чакай бе, Хачо, как да се облека?“ „Както искаш!“ „Да знаеш, ще се облека по пачка!“ „Добре, значи по пачка.“ Така че аз съм актрисата, която игра по пачка при него. Нека ми се обади някоя по-млада, която е получила подобна задача от Хачо.

През годините ми викаше „лельо“.

Казвам му; „Дядо, по-голям си от мен!“. А той: лельо, та лельо. Много страдах, когато стана главен в ръководството на телевизията, защото ни викаше в 5 сутринта. Тогава прекъсна моята телевизионна дейност. Казах му: „Хачо, твоят пост ме потиска страхотно. Приключих с телевизията“.

Сега се върнах отново на екрана с „Домашен арест“..

Татяна Лолова

Малките момиченца и момченца, които живеят в нашия блок, преди не ми обръщаха никакво внимание. Сега, като ме видят, се вцепеняват, после започват да подскачат на място и да ме гушкат: „Мамо Еми, мамо Еми!“.

Чудя се обаче за какво ме харесват и обичат младите мъже от 18 до 27 години. Не знам къде са ме гледали. Вървят срещу мен, изведнъж се усмихват и винаги казват: „Добър ден“.

Въобще мъжът е велико нещо, затова се омъжих. Затова родих момче и затова снаха ми създаде двама внуци.

С моя мъж Слави правим 50 години, откакто сме женени. Той беше първо тапицер, после реквизитор в театъра. Аз играех рускиня, която учи финландски и седи на въртящо се столче.

Той трябваше да ми слага столчето и няколко пъти го слага така, че като седна, прави „дум“ и се чупи. „Не се притеснявайте – казва. – Ще ви оправя столчето!“ После играех конферансие с тупирана коса като глухарче. Излизах с дълга и тясна рокля като сирена и не можех да се кача на подиума. Той идваше и ме вдигаше. И така, докато му родих момченце.

Много е добър. Майка ми казваше: „Дано мъжът ти да не може един пирон да забие!“. А той прави всичко. Сега започна да рисува. Цялата ни къща е с неговите прекрасни картини като на изложба.

Наскоро вестник излезе със заглавие „Татяна Лолова – премиер“. Ядосах се. Абе не се ли наситиха бе, не се ли наядоха на мен! Мислех си, че е някаква простотия. Викам: „И всекидневниците ли вече пишат жълти неща?“. Обаче чета нещо много хубаво.

Първо: „Премиер трябва да е Лолова, защото е руса и е жена“. Една гадателка казала, че бъдещият премиер ще е рус и жена. Второ: „Има украинска жилка също като един предишен премиер, който по майчина линия е с украински корен“. Изреждаха 7-8 неща, заради които трябва да стана премиер.

Ще ги разочаровам – Лолова няма да стане премиер, докато е жива. А след това не се знае дали няма отгоре да премиерствам. Не искам да говоря против политиците. Сигурно им е много тежко. Да се надяваме, че България няма да приключи, колкото и да я мъчат. Дано има сили да прави всеки каквото може. А горките политици само да ги одумваме.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *