С 6 антибиотика Димитър Борисов – Гърнето мори опасни бектерии

Димитър Борисов - Гърнето

  Баш босът на ЦСКА Димитър Борисов – Митьо Гърнето е закъсал със здравето и ако не вземе сериозни мерки, лошо му се пише, бият камбаната разтревожени близки на пернишкия бизнесмен. Преди няколко дни президентът на „червените“ постъпи по спешност в частна софийска клиника моментално след като се завърнал от Либия, където му се наложи да пътува по бизнес дела.

Гърнето бил на косъм да отложи воаяжа си до Бенгази, тъй като още преди това стомахът му давал сигнали, че нещо страшно ще се случи. Все пак решил да рискува, но още в самолета към София Борисов приревал от жестоки болки, разправят от обкръжението на футболния бос, подочули как се е докарал до болничното легло.

Лекарите изправили косите на шефа, когато го информирали, че ако се е бил забавил още малко, е можело да настъпят фатални последствия. Оказало се, че язвата на Гърнето била пред спукване, можел да получи остър кръвоизлив, който да застраши живота му.

Перничанинът си носил язвената болест от няколко години, но въпреки препоръките на личния му лекар въобще не спазвал диетата, наложителна при неговия проблем.

„Изрично му бяха забранили алкохол, пържените храни, лук, чесън, туршийки. Митко обаче хич не спазва диета. С уискито се почва за „добро утро“. И муа пернишки туршии като невидял“, разправят запознати с хранителните и питейни навици на Борисов.

По време на посещението си в Бенгази Гърнето бая попрекалил с малцовите напитки и това допълнително раздразнило лигавицата на стомаха му. При изследванията, направени му в столичната клиника, се установило, че опасна бактерия стои в дъното на здравословните проблеми.

„Казали му, че има Хеликобактер пилори и му изписали един ферман от 6-7 антибиотика, които да пие“, издават още от кухнята на „червения“ клуб.

Опасният микроорганизъм колонизира стомаха и дванадесетопръстника, като причинява пептична язва, хроничен гастрит и дуоденит. Съществуват предположения, че е фактор при развитие на злокачествени заболявания на стомаха.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *