Схванат лицев нерв от стрес криви усмивката на Мариан Бачев

Мариан Бачев

  За разлика от Краси Радков, Мариан Бачев не може да се похвали, че е любимец на Слави. Но не му е и трън в очите. Иначе едва ли щеше да се задържи на екран във вечерното Би Ти Ви шоу цяла петилетка. Бачев безспорно е талантлив и обичан от публиката, като за успеха му допринася и характерната му физиономия.

Мариан притежава чаровна усмивка, но и има нещо в лицето му, което не е наред. Дефектът се забелязва при всяка мимика – мускулчетата в дясната половина на физиономията мърдат встрани. Именно това прави актьора още по-симпатичен.

Според медиците подобно изкривяване е здравна аномалия, която може да се определи като схващане на лицев нерв. Най-вероятната причина за появата й е или травма от лоши условия на живот и дълъг престой при минусови температури, или изключително голям стрес, преживян в миналото.

Самият актьор никога не е коментирал този свой проблем. Въпреки че усмивката му е крива той не се притеснява да я демонстрира често и твърди, че всичко си му е наред. Единственият по-сериозен здравословен инцидент в живота му се случил преди няколко години, когато се наложило да влезе в болница заради остра апандиситна криза. Лекарите обаче отстранили прецизно израстъка от тънкото му черво, та дори не му останал белег от операцията. Явно причината за схванатия лицев нерв трябва да се търси другаде – най-вероятно в стреса.

Комикът на Слави е имал нелеки моменти в живота си. Най-трудно му било през 2005 г., когато напуснал театър „София“ в знак на протест срещу несправедливото уволнение на режисьора Борис Панкин. В онзи период Мариан вече живеел на семейни начала с половинката си Милена, която тогава също останала без работа.

Мариан Бачев с жена си Милена и дъщеря им Александрина

За да не умрат от глад, любимата на комика загърбила театъра и актьорската си професия и отворила козметичен салон. Бачев пък припечелвал само от време на време, озвучавайки реклами и дублирайки филми и сериали. Големият шанс му се усмихнал чак през есента на 2007 г., когато един от сценаристите на Слави – Тошко Йорданов, му се обадил с покана да се включи в екипа на предаването.

В първия си работен ден за шоуто Мариан дебютирал със скеч, който почти нямал време да репетира. Междувременно козметичният бизнес на Милена потръгнал добре и тя окончателно се отказала от актьорството. С днешна дата любимата на комика прекарва по-голямата част от времето си в грижи за 5-годишната си дъщеря от Бачев Александрина.

Мариан е доволен от изявите си при Слави и не се оплаква от деспотичния си началник. Въпреки, че в шоуто му поверяват повече женски роли, актьорът не мрънка и стриктно изпълнява онова, което са му написали сценаристите. Хич не му и пука, че някои зрители имат едно наум, като го гледат – съмняват се, че е гей.

Мариан Бачев в роля в "Шоуто на Слави"

Впрочем много преди да попадне при Дългия, Мариан направил сефтето си като жена на сцената. Това станало в постановката на Борис Панкин „Полковникът и птиците“, в която Бачев получил първата си голяма роля. В спектакъла той влязъл в образа на лудата сестра Тереза – травестит, който се скрива в манастир от суровия външен свят.

„Наложи се да се изруся до бяло. И понеже по това време служех и в казармата, отидох в този вид в поделението. Като ме видяха, щяха да паднат от ужас, че се явявам изрусен при войниците“, разправя чаровният комик.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *