Стилиян Петров: Дължа живота си на съпругата ми!

 

Стилиян и половинката му Паулина - ръка за ръка през неприятностите

  Стилиян Петров нямаше да се превърне приживе във футболна легенда, нямаше да излезе и победител от битката на живота си, тази с левкемията, без своята съпруга Паулина. Бившият капитан на националния отбор сподели в трогателна изповед пред „Сънди Мейл“, че е жив благодарение на жената до себе си, не го изоставила нито за миг по време на продължаващото вече година и кусур лечение на туморното заболяване.

Паулина Петрова всъщност не за пръв път вади доскорошния футболист от дъното. Нека припомним началото на тяхното познанство и как без житейската си спътница Стенли можеше да се размине със звездната си кариера.

Онази всевишна сила, която дърпа конците на човешките съдби, среща за пръв път Стенли и Паулина през 1999 г. Върволицата жени зад скромния юноша на „Монтана“ е дълга с километри – той току-що е подписал договор с шотландския „Селтик“. Ролята на сватовник за бъдещото семейство успешно изиграва Георги Бачев.

Стилиян със семейството си няколко дни след като е научил, че страда от левкемия. Снимката е от трибуните на стадион „Вила Парк“ в Бирмингам, на който оттогава до днес всяка 19-а минута от домакинствата на „Астън Вила“ се посвещава на Петров

„Малко след като подписах с „детелините“, с националния отбор гостувахме на Украйна. Когато се прибрахме в София, бившият ми съотборник Бачев ме покани да излезем на вечеря с някои от другите момчета. Приех на драго сърце, защото тогава все още не бях обвързан спомня си Стенли. В ресторанта, който футболистите избират, е и Паулина Серафимова. Искрите между двамата пламват на секундата, но Стилиян е прекалено срамежлив, за да й поиска телефона. Паулина, кака на Петров с година, взима нещата в свои ръце и по своята приятелка изпраща на салфетка номера на телефона си.

Сърцето на Стенли започва да тупти по красивата столичанка, но на следващия ден дългът към „Селтик“ го зове обратно в Глазгоу. Минава цял месец преди двамата да се видят отново очи в очи. През това време лягат и стават с джиесемите в ръце.

„Разговаряхме всеки ден по няколко пъти. Когато най-накрая се върнах в София, я изведох на вечеря и толкова исках да я целуна но не посмях от срам“, разказва спомените си Петров в своята автобиографична книга „Наричайте ме Стан“.

Първите месеци след трансфера в „Селтик“ са изключително трудни и мъчителни за футболиста. В чужда страна, чужда култура, без приятели дните минават тежко. Не са изминали още и 6 месеца от познанството му с Паулина, Стилиян я моли да се премести да живее при него в най-големия град на Шотландия.

Халфът не е обнадежден, че дамата му ще приеме предложението. Това означава да изостави живота си в София – семейството, приятели, обучението си по икономика в Софийския университет… Стенли се катапултира чак до седмото небе от щастие, когато чува от изгората си: Идвам при теб, любими!

„Ако тогава не ме бе последвала в Глазгоу, щях да зарежа всичко и да се върна в България, за да сме заедно“, продължава емоционалната си изповед бившият футболист.

Години по-късно разбира, че всъщност в онзи момент Паулина се е превърнала за пръв път в негов ангел пазител. И, че ако се бе върнал в София заради нея, щеше да преобърне живота си на 180 градуса и никога да не изкачи футболните си висини.

През март миналата година същата тази сила, която дирижира живота на Стилиян, му праща ново, този път по-жестоко изпитание. В „Астън Вила“ решават да подложат футболистите си на обстойни изследвания дни след като Фабрис Муамба от „Болтън“ получава по време на мач сърдечен удар. Играчите на бирмингамския клуб се оказват здрави. Освен един. Когато клубният лекар му съобщава диагнозата, Стилиян Петров изпада в шок.

Назначават му допълнителни изследвания, които потвърждават: българинът страда от остра левкемия!

Тогава, от върха на кариерата си, талантливият и вечно усмихнат Стенли изведнъж попада в деветия кръг на ада. Не бива да бъде губено време, всяка минута е ценна за живота на футболиста, затова веднага след като разбира за коварната болест, започва интензивна програма за лечение.

„Винаги съм бил боец, но да се бориш за живота си е нещо съвсем различно от всяка друга битка. Болестта не пита, тя просто идва. Най-болезненият момент бе, когато Паулина доведе в болницата синовете ми Стилиян и Кристиян на Коледа да ме видят. А аз нямах никакви сили дори да ги прегърна. Лежах в леглото като смъртник!

В този момент се помолих на Бог да извърши чудо. С всеки изминал ден се подобрявам все повече и повече. Всичко онова, през което преминах, ми помогна да оценя онова което имам като съпруг и баща. Аз съм жив благодарение на жена си. Ако до мен не беше съпругата ми Паулина, не бих бил в състояние да се справя“, изповяда се Стилиян.

Сега всяка вечер, когато си ляга с мисълта, че много скоро ще надвие напълно левкемията, Петров прегръща съпругата си с думите: „Благодаря, че те имам, мой ангел пазител!”

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Стилиян Петров: Дължа живота си на съпругата ми!"

  1. Баси!   30.05.2014 at 22:53

    Абе хора, това е курвата Паулина, нимфоманката, дето едва 13-годишна била минала вече през леглото на целия подземен свят, СИК, Поли Пантев и всичките му авери! Легенди се носят за тъпотията и курвалъка на тази жена, а вие я изкарвате светица, отдадена на мъжа си ритнитопковец, с който се хванала, за да има някакво бъдеще! Ай сиктир, вие направо избихте рибата бе! Не само със Стоичков, ами и с братчедите му до 9-то коляно се ебала, това е сигурно, както че слънцето изгрява!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *