Стилист Капанов заловен от сина си на калъп с мъж

Кръстю Капанов

  Ивайло, единственият син на прочутия коафьор Кръстю Капанов, е починал точно навършил 27 години от наркотици. Шокиращото признание направи самият артист преди дни в телевизионен ефир, за да може трагичната участ на наследника му да стигне до повече хора, поели по фаталния път на дрогата.

В продължение на десетина години Ивайло, ненаследил професията на баща си, но пък получил таланта да рисува, приемал всякакъв вид наркотици зад гърба на родителя си. Залисан в ангажиментите си и често отсъстващ от дома си, стилист Капанов научил последен за зависимостта на наследника си.

Ивайло Капанов бил само на 18 години, все още не завършил училище, когато се изкушил от белия прах. „Започнал е както всички други – подхвърлили му да опита това, после друго, постепенно увеличил дозите и така… Никога не съм вярвал, че това може да се случи с моя син“, изплака в сърцераздирателна изповед Капанов.

Вече 15 години от кончината на Ивайло, една мисъл гризе баща му отвътре и покой не му дава нито за миг. Тази, че не реагирал като приятел, а като враг, когато накрая узнал, че синът му е наркоман.

Една от малкото снимки с наследника му Ивайло. Днес той трябваше да бъде на 42, проплаква Капанов

„И до днес се обвинявам и изпитвам вина, че постъпих много лошо. Като разбрах, полудях!

Карах му се, биех го, държах се изключително арогантно. После осъзнах, че не съм бил прав. Трябвало е да приема ситуацията, да съм търпелив, внимателен, да опитам да му помогна като приятел, защото Иво е бил един болен човек, който е трябвало да бъде лекуван. А аз се ядосвах и го нагрубявах“, продължава останалият без син баща.

Когато Кръстьо все пак задействал своите връзки в последни опити да спаси сина си, оказало се късно. Известно време преди смъртта си самият Ивайло осъзнал, че е много зле. Баща му настоял да го изпрати на лечение в Италия. Приел да замине в комуна за наркозависими, обещал си там да победи порока. Искал сам да се грижи за себе си, мечтаел да сподели с италианците дарбата си на художник и да печели сам парите си, продавайки платната си на Ботуша.

Почти успял. След двугодишен престой в комуната Стилист Капанов най-накрая си отдъхнал, докато при последното си посещение при Ивайло специалистите го зарадвали, че синът му вече е добре.

„Бяха го изчистили от наркотиците. И един ден ми го докараха издъхнал,
уж от сърце. А той никога не е имал проблеми със сърцето. До ден-днешен така и не знам от какво всъщност е починал синът ми. Сега трябваше да бъде на 42…“, казва с мъка коафьорът.

От Ивайло му останало единствено няколкоминутно филмче, в което баща му го снимал зад дуварите на италианската комуна. И няколко от картините на младия мъж, от които искал да печели зад граница. Всичките му платна висят от стените на къщата на Капанов в Искърското дефиле, а в малкия параклис в градината бащата често търси уединение и връзка със своя син.

Преди години сол в кървящата рана на стилиста сипа една от най-близките му приятелки – журналистката Румяна Григорова. Тя бе главен редактор на списанието му „Коса и стил“ и с ловък трик го открадна сменяйки му името.

При завихрилия се спор Румяна изсъска, че синът на стилист Капанов се обърнал към наркотиците, след като изпаднал в тежка депресия, породена от това, че заварил баща си в леглото с друг мъж. „Ивайло страдаше, защото бе свидетел на всичките особености в сексуалния живот на баща си“, разказвала е Григорова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *